Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjelovarac u Flensburgu

Vranješ: Nema novca, ali Horvata moram imati

Ivica Horvat
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/8
16.07.2016.
u 09:45

Novi igrač Flensburga igra na poziciji srednjeg i lijevog vanjskog, a nikada nije bio u kadru naše rukometne reprezentacije.

Nakon što je Svebor Crnojević, vratar Moslavine, potpisao za Kiel, 23-godišnji će Ivan Horvat iz Varaždina put Flensburga. Doduše, do sada je bila praksa da najbolji igrači PPD Zagreba i k tome još i reprezentativci odlaze u velike i jake klubove. Pa je tako Stepančić u PSG-u, Kopljar u Veszpremu, Štrlek i F. Ivić u Kielcu, Brozović i Duvnjak u Kielu.

Činjenica je da je Ivan Horvat bio najbolji igrač varaždinskih “dabrova” u posljednje tri godine otkako je došao iz Bjelovara. Igra na mjestu srednjeg i lijevog vanjskog pucača, a to je uvijek tražena roba.

Nije da PPD Zagreb nije razmišljao o njemu, ali na tom mjestu ima Domagoja Pavlovića pa nije bilo potrebe gomilati igrače koji ionako ne bi imali minutažu. Kako je Horvat došao u Flensburg?

– Ne znam kako, ali Ljubomir Vranješ, trener Flensburga, dobio je na uvid videosnimku finala ovogodišnjeg kupa Hrvatske između Zagreba i nas. Na toj utakmici Horvat je postigao osam pogodaka. Čuo sam da je Vranješ nakon snimke rekao – nemamo više budžet za kupnju, ali ovog igrača moram dovesti – prepričao nam je Vladimir Vujović, trener Varaždina.

– Ivan je jedan tako pristojan i pošten dečko. Vrijedan, radišan. Njegova je jedina mana ta da je ponekad predobar. No, nije on jedini otišao iz mog kluba. Vučko je potpisao za Tatran, a Marčec za Metalurg. Dakle, sva trojica otišla su u klubove koji igraju LP.

Ljubomir Vranješ također je nahvalio mladog Bjelovarca čiji je tata godinama igrao u Italiji. Uostalom, Ivan se rodio u Bologni.

– Proveo je s nama mjesec dana u kampu i uvjeren sam da bi mogao biti dobitak za moju momčad – rekao je Ljubomir Vranješ, trener Flensburga.

Horvat će biti četvrti hrvatski igrač u Flensburgu, nakon Lackovića, Bogunovića i Kozine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije