Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugačak put

Vraća se u formulu 1: Robert Kubica od sljedeće sezone u Williamsu

Robert Kubica
Foto: Press Association/Pixsell
1/6
22.11.2018.
u 12:10

Sljedeće sezone u Williamsu će mu momčadski kolega biti 20-godišnji Britanac George Russell, vodeći u Formuli 2

Poljak Robert Kubica, koji nije vozio u Formuli 1 od kraja 2010.godine, bit će jedan od dvojice vozača u Williamsu iduće sezone, objavila je u četvrtak britanska momčad .

Nakon što se teško ozlijedio u reliju po Italiji u veljači 2011. i bio gotovo pred amputacijom desne ruke, Kubica koji sada ima 33 godine je bio pod ugovorom s Renaultom.

Robert Kubica
1/7

Sljedeće sezone u Williamsu će mu momčadski kolega biti 20-godišnji Britanac George Russell, vodeći u Formuli 2.

- Put je dovde bio dug i s dosta emocija sam shvatio da ću konačno iduće godine biti među 20 vozača Formule 1 - izjavio je Kubica na konferenciji za novinare održanoj na stazi Yas Marina gdje se ovaj vikend vozi VN Abu Dhabija.

Poljak će u Williamsu zamijeniti Rusa Sergeja Sirotkina, trenutačno zadnjeg u poretku vozača Formule 1. Zadnja utrka Formule 1 koju je Kubica vozio bila je upravo VN Abu Dhabija u listopadu 2010.

Ključne riječi

Komentara 1

DI
Diesel
13:38 22.11.2018.

Bravo majstore, cekali smo te i docekali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije