Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

VRAĆA SE PRIMERA – Real prvi favorit za titulu!

Germania sport kladionice
Foto: EXPA/PIXSELL
11.09.2020.
u 14:11

Villarreal i Sevilla se pojačali, dok se Valencia raspala

Fokus cijelog sportskog svijeta tjednima je bio isključivo na njemu – Lionelu Messiju. Na trenutak se izvjesnim činio njegov odlazak iz Barcelone, kluba u kojem je dugih 17 godina. No, na koncu ga je predsjednik Katalonaca, Josep Maria Bertomeu, zadržao u klubu. Razljućenog, razočaranog, poniženog – možda - ali i dalje je tu. A tek ostaje za vidjeti kakav će se Messi vratiti u novoj sezoni i kako će se nositi sa svim očima na njemu – vjerojatno više nego ikada. Jer ovog vikenda ponovno nam se vraća Primera, službeno najjače nacionalno prvenstvo u Europi, ali nakon prošlosezonskog razočarenja kada klubovi s Apenina nisu dosegnuli ni do polufinala Lige prvaka.

Sad je ponovno trenutak da svima dokažu kako su i dalje najbolji, a ponajprije se to odnosi na Real Madrid. Nisu mnogo mijenjali u Kraljevskom klubu, nitko važan nije napustio svlačionicu Santiago Bernabeua, a jači su za povratnika s posudbe, mladog Martin Ødegaarda. No, prvi vikend Primere Real će odmarati budući da je, kao i ostatak velike četvorke (Barcelona, Atletico i Sevilla) dobio produženi odmor zbog natjecanja u Europi. Također, s velikom ćemo pozornošću pratiti kako će ići Koemanova rekonstrukcija Barcelone nakon što se već rješio dvojice senatora – Luisa Suareza i Ivana Rakitića.

Inače, možda i najbolji posao u prijelaznom roku odradili su dark horseovi Primere – Sevilla i Villarreal.

Andalužani su nakon šest godina u Barceloni vratili Ivana Rakitića, otkupili ugovor Susa te doveli Oscara Rodrigueza iako su ostali bez Evera Banege koji je otišao u Saudijsku Arabiju. Villarreal je, s druge strane, za smiješnih  6.5 milijuna doveo Francisa Coquelina iz Valencie, kojoj su usput besplatno ’ukrali’ kapetana Danija Pareja. Žuta podmornica je iz Reala na posudbu dovela talentiranog Japanca Takefusu Kuboa te je izraziti favorit u nedjelju protiv Huesce u nedjelju na svom Madrigalu s tečajem na pobjedu od 1.60.

Posrnuli velikan s Mestalle, Valencia, trenutnu izgleda kao najveći gubitnik prijelaznog roka. Šef kluba, singapurac Peter Lim stavio je sve igrače na prodaju – klub je ostao bez spomenutih kapetana Pareja i Coquelina, zatim Rodriga, Ferrana Torresa i Ezequiela Garaya. Da navijače očekuje teža sezona, govori i tečaj od 2.05 u nedjeljnom susjedskom okršaju s inače slabašnim Levanteom. Ukoliko vas zanima cijela postojeća ponuda Primere, svakako pogledajte odlične tečajeve Germania sport kladionice!

Što se ostalih momčadi tiče, treba istaknuti Real Sociedad koji je uspio iskoristiti nostalgiju supruge Davida Silve te pobijediti Lazio u utrci za popis slavnog veznjaka. Hrvatsku koloniju ove sezone predvodit će Luka Modrić u Realu Madrid te Ivan Rakitić u Sevilli od prokušanih aseva, dok će svjetla pozornice nastojati privući Šime Vrsaljko u Atleticu, Ante Budimir u Mallorci te mlade nade – Ivo Grbić u Atleticu i Ante Palaversa u Getafeu.

Zavali se i uživaj – vraća nam se Primera.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije