Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanje se normalizira

Vraća se i LALiga! Odlučeno je kada ćemo ponovno gledati nogomet u Španjolskoj

Real - Barcelona
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
23.05.2020.
u 18:16

Jedanaest kola prije kraja prvenstva na ljestvici vodi Barcelona sa 58 bodova, dok je Real Madrid na drugom mjestu s dva boda manje

Španjolski premijer Pedro Sanchez dao je zeleno svjetlo za nastavak španjolskog nogometnog prvenstva. Trabalo bi krenuti 8. lipnja.

Španjolski premijer je u subotnjem govoru istaknuo kako se Španjolska polako vraća u normalan život nakon više od dva mjeseca potpune izolacije zbog pandemije koronavirusa.  

- Španjolska je učinila što je morala, pred nama se otvaraju novi horizonti. Došlo je vrijeme kada ćemo se moći vratiti svakodnevnim zadaćama. Od 8. lipnja vratit će se i nogometna liga - rekao je u televizijskom nastupu iz vladine palače.

- Španjolski nogomet ima masovnu podršku, ali to nije jedina aktivnost koja može nastaviti planirani put. Također, muzeji, kazališta, ... Moramo pokrenuti sve gospodarske aktivnosti, uključujući ugostiteljstvo i turizam, koji predstavljaju ogroman udio u zapošljavanju - naglasio je Sanchez.

Premijer je najavio da će turisti moći u srpnju bez ograničenja doći u Španjolsku.

- Najteža bitka je iza nas. Vidimo svjetlo na kraju tunela, ali moramo biti svjesni da je virus još uvijek među nama i da ga nismo u potpunosti iskorijenili. Odgovor španjolskog naroda bio je neodoljiv - nastavio Pedro Sanchez.

- Od ponedjeljka nadalje ponovo ćemo moći posjetiti prijatelje i rodbinu, trgovine će se otvoriti i ulice će zaživjeti. Mi smo korak prema pobjedi, stoga moramo i dalje slijediti upute i ponašati se odgovorno - dodao je španjolski premijer.

Nakon što je španjolsko prvenstvo prekinuto 12. ožujka, klubovi su počeli s individualnim treninzima 8. svibnja s najviše šest igrača na terenu u isto vrijeme uz poštivanje fizičkog distanciranja i ostalih zdravstvenih mjera.

Jedanaest kola prije kraja prvenstva na ljestvici vodi Barcelona sa 58 bodova, dok je Real Madrid na drugom mjestu s dva boda manje.

Sa više od 24.000 potvrđenih slučajeva zaraze i oko 27.600 preminulih, Španjolska je jedna od najpogođenijih zemalja pandemijom koronavirusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije