Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka komisije

Vozačima zabranjeno mijenjanje dizajna kacige tijekom sezone

Formula
Reuters/PIXSELL
18.02.2015.
u 20:15

Manje promjene će ipak biti dopuštene, ali one uključuju samo promjene po pitanju sponzora pa će navijačima biti omogućeno lakše prepoznavanje vozača.

Vozačima će od sada biti zabranjeno mijenjane dizajna svojih kaciga tijekom sezone. O ovome se razgovaralo još 2013., ali je prijedlog bio odbačen. Na jučerašnjem sastanku F1 Komisije u Ženevi ovaj je prijedlog dobio podršku većine, piše GP1.

Vozači sada moraju započeti i završiti sezonu s istim dizajnom kacige. Međutim, manje promjene će ipak biti dopuštene, ali one uključuju samo promjene po pitanju sponzora pa će navijačima biti omogućeno lakše prepoznavanje vozača. S istim je ciljem prošle godine uvedeno dodjeljivanje stalnih brojeva za vozače.

Ovom zabranom će se stati na kraj posebnim dizajnima koji su među vozačima bili popularni na određenim utrkama, a najčešće se radilo o VN Monaka ili njihovim domaćim utrkama.

>>Lopez: Formula 1 ima staromodno vodstvo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije