Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNA LIGA PRVAKA

Vori: Želimo spektakl u Areni, samo neka bude uz gledatelje

03.07.2020.
u 13:31

Naravno da će dodatni motiv gledateljima biti doći vidjeti Cindrića u dresu Barcelone, Duvnjaka u dresu Kiela ili Štrleka u dresu Veszprema. I mojim igračima bit će veliki motiv igrati protiv naših, ali i ostalih rukometnih zvijezda koje igraju u tim klubovima – kaže Vori

Barcelona, Kiel, Veszprem, Nantes, Celje, Motor i Aalborg – tu su rukometne ekipe koje ćemo u novoj sezoni gledati u zagrebačkoj Areni.

To su sve redom suparnici rukometaša PPD Zagreba u elitnoj skupini B Lige prvaka. Dakle, u skupini imamo četiri bivša osvajača Kupa prvaka i Lige prvaka – Barcelona (devet puta), Kiel (triput), PPD Zagreb (dvaput) i Pivovarna Laško Celje (jednom). Ali i dva finalista – Veszprem i Nantes. Jedina dva kluba koja nikad nisu igrala u najmanje polufinalu su ukrajinski Motor i danski Aalborg.

Nema laganih utakmica

– Nema slabih suparnika ove sezone, ne samo u našoj već i u onoj drugoj skupini. I kada mi netko kaže da imamo jak raspored na početku – Kiel u gostima i Veszprem doma, mogu samo reći da je svejedno protiv koga igramo jer ni u jednoj utakmici ne možemo sa sigurnošću reći da ćemo osvojiti bodove. Mi ćemo se truditi da u svakom susretu, bilo domaćem ili gostujućem i protiv bilo kojeg suparnika damo sve od sebe pa što na kraju ispadne – rekao je Igor Vori, trener PPD Zagreba.

U skupini imamo tri top momčadi – Barcelonu, Kiel i Veszprem te pet koje su kvalitetom tu negdje...

– Ponavljam, nema laganih utakmica. U redu, na papiru su tri momčadi koje odskaču od ostalih, ali tko može reći da je Nantes slab. Ili Aalborg koji nas je lani pobijedio s deset razlike u gostima. Ili Celje koje nas je lani dvaput pobijedilo. Meni je bitno da moja momčad vjeruje u svoje mogućnosti i jedino što želim, kada započnu pripreme, da se ne prekidaju zbog koronavirusa. Nadam se da će gledatelji u rujnu moći u rukometne dvorane. Ne samo u rukometu već i u ostalim sportovima – naglasio je Vori.

Spektakl jamči dolazak Barcelone, Kiela, Veszprema, ali i hrvatskih igrača koji igraju u tim klubovima.

– Naravno da će dodatni motiv gledateljima biti doći vidjeti Cindrića u dresu Barcelone, Duvnjaka u dresu Kiela ili Štrleka u dresu Veszprema. I mojim igračima bit će veliki motiv igrati protiv naših, ali i ostalih rukometnih zvijezda koje igraju u tim klubovima – kaže Vori.

Plan priprema je poznat?

– Da, prvi trening trebali bismo odraditi 20. srpnja. Pripremat ćemo se u Zagrebu i tjedan dana na Rogli. Za sada imamo dogovorene tri utakmice. Kad budemo na Rogli, odigrat ćemo protiv Gorenja iz Velenja, a u Zagreb nam dolaze dvije mađarske momčadi – Csurgó i Pick Szeged. Još moram pronaći barem tri jaka suparnika. No velik je problem što nitko ne želi putovati. Ne želimo ni mi. Ako već nekamo moramo ići, onda bi bilo idealno da odmah iz autobusa idemo u dvoranu i poslije kući – zaključio je Igor Vori.

Denis Špoljarić, pomoćni trener PPD Zagreba, kao igrač odigrao je velik broj utakmica u Ligi prvaka, i to baš protiv Barcelone i Kiela.

– To su bila neka druga vremena. S Barcelonom smo uglavnom igrali u finalima, a s Kielom u polufinalu. Imali smo u to vrijeme i veliku prednost što smo igrali u Ledenoj dvorani gdje je bila čudesna atmosfera. Sve ekipe koje bi došle godinama bi poslije pričale kako je bilo teško igrati u Zagrebu. Naravno, samo je Barcelona uspjela slaviti u Ledenoj – sjeća se Denis Špoljarić.

Druga skupina ipak jača

Nije uživo pratio izvlačenje skupina...

– Ne, prvo sam pročitao na jednom portalu, a onda sam se čuo s Vorijem. Znali smo da ne možemo dobiti laganu skupinu jer takve nema. Obje elitne skupine imaju po tri vrhunske momčadi. Kod nas su to Barcelona, Veszprem i Kiel, a u onoj drugoj Vardar, PSG, Kielce. Kad pogledam, ona druga skupina je za nijansu jača jer tamo su još uvijek neugodni Flensburg i Szeged te iz godine u godinu sve bolji Meškov i Porto – zaključio je Špoljarić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije