Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER PPD ZAGREBA

Vori se izvlači na neiskustvo, a iskusne ostavio na klupi

Igor Vori novi je trener PPD-a Zagreb
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
06.09.2020.
u 13:01

Zagrebaši imaju puno bolji izbor igrača nego lani, ali zasad ne igraju dobro, posebice nisu dobro igrali u prijateljskom susretu s Pick Szegedom koji su izgubili s 10 golova razlike.

Rukometaši Veszprema i Vardara igraju večeras u zadarskom Višnjiku (20.30 sati) u finalue završnog turnira regionalne SEHA Gazprom lige. Te dvije momčadi već su dvaput igrale u finalu SEHA Gazprom lige. Veszprem je pobijedio 2016. u Varaždinu (28:26), a Vardar godinu dana kasnije u Brestu (26:21). Vardar će pokušati osvojiti šesti, a Veszprem treći naslov pobjednika te lige. Zanimljivo je da su ta dva kluba igrali i u zadnjem finalu Lige prvaka u Köln Areni. Vardar je bio uspješniji i osvojio drugi naslov najbolje europske klupske momčadi.

Vardar se nikad ne predaje

– Danas je situacija puno drukčija. Veszprem ima puno jaču momčad, nama su iz te generacije koja je osvojila Ligu prvaka otišli Moraes, Krištopans, Skube, Karačić, Šiškarjev, Gorbok, Kiseljev, Vojvodić, Popovski, Milosavljev i Ghedbane. Ali, nećemo doći s bijelom zastavom. Utakmice protiv Nexea i PPD Zagreba pokazale su da se ne predajemo ni kada sve izgleda izgubljeno – rekao je Stevče Aluševski, trener Vardara.

Utakmica polufinala između PPD Zagreba i Vardara dugo će se još prepričavati u rukometnim krugovima. Zagrebaši nikad lakše nisu mogli pobijediti Vardar. Imali su sve u svojim rukama, osam minuta prije kraja utakmice vodili su sa čak šest pogodaka prednosti (24:18), dvije minute prije kraja sa dva pogotka (26:24), a 40 sekundi prije kraja vodili su s golom prednosti (26:25) i imali loptu za napad.

– Presudilo je naše neiskustvo. Teško je sada reći jesam li možda nešto trebao promijeniti u završnici. Vjerojatno jesam. Ali, sada je kasno govoriti o tome. Mogu nešto promijeniti danas ili sutra, ali ovo što je prošlo više ne mogu. I porazi su sastavni dio sporta, glavu gore i idemo pokušati osvojiti treće mjesto u susretu s Meškovom – kaže Igor Vori, trener PPD Zagreba.

Pobjeda za mir u kući

Teško je govoriti o neiskustvu jer Vori u momčadi ima vrlo iskusne Ašanina (27 godina), Mrakovčića (26), Obradovića (29), Vuglača (28), Mlakara (30), Božovića (26), Burića (30) i Božić-Pavletića (26). Sve su to igrači koji su odigrali na stotine takvih utakmica i u SEHA Gazprom ligi, ali i u Ligi prvaka. No, problem je što su u završnici najiskusniji sjedili na klupi (Mlakar, Burić, Obradović, Božović).

Zagrebaši imaju puno bolji izbor igrača nego lani, ali zasad ne igraju dobro, posebice nisu dobro igrali u prijateljskom susretu s Pick Szegedom koji su izgubili s 10 golova razlike. Netko je zgodno primijetio i rekao da je PPD Zagreb protiv Vardara igrao odlično pedesetak minuta. Istina, igrao je dobro, ali to se i očekivalo protiv takvog Vardara koji više nije ni sjena iz onih dana kada je dvaput bio prvak Europe, kada su igru vodili Luka Cindrić i Igor Karačić.

Zagrebaši bi za kakav-takav mir u kući morali danas svladati Meškov. U suprotnom, nakupit će se još negativne energije prije gostovanja Kiela 16. rujna u Ligi prvaka.

Germania ponudu pogledaj ovdje.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
13:44 06.09.2020.

Izgubiti već dobivenu utakmicu pokazatelj je neiskustva. A kako se iskustvo stječe? Sigurno NE u poluzavršnici SEHA lige. Dotičnik bi trebao par godina voditi neku hrvatsku prvoligašku momčad pa tek onda preuzeti Nexe ili PPK.

Avatar rubinet
rubinet
13:41 06.09.2020.

Nije kriv Vori nego uprava PPK koja ga je postavila na to mjesto . Bio je dobar igrač,ali daleko je od dobrog trenera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije