Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZI KRAJ

Vori dobio otkaz u Zagrebu! Zamijenit će ga Vlado Šola...

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/2
09.10.2020.
u 12:02

Šest poraza u nizu, najlošiji rezultat u povijesti kluba, okončali su četiri mjeseca rada Igora Vorija kao trenera RK Zagreba. Na tome će ga mjestu zamijeniti Vlado Šola...

Legendarni hrvatski rukometaš Igor Vori (40) izgubio je svoj posao kao trener RK PPD-a Zagreb. Uprava hrvatskog prvaka sporazumno je raskinula ugovor s bivšim hrvatskim reprezentativcem koji je izgubio svih šest utakmica (pet službenih) na klupi hrvatskog prvaka. Time je postao rezultatski najneuspješniji trener kluba, a zamijenit će ga još jedna legenda hrvatskog rukometa, no onoga dijela između vratnica - Vlado Šola (51).

- Želim napraviti sastav koji će biti prepoznatljiv u svijetu rukometa - govorio je u lipnju pred svoj prvi trenerski angažman Igor Vori. Uspio je, ali zasigurno ne onako kako je htio. Zagreb je postao 'kanta za napucavanje', a kada nije onda je gubio i utakmice koje je već praktički 'imao u džepu'.

Vori i njegov sastav poraženi su na početku sezone u pripremnoj utakmici od Pick Szegeda, zatim u polufinalu regionalne SEHA lige u Zadru od Vardara (na sedmerce), a na kraju i od Meškova u borbi za treće mjesto. Tragikomični susreti nastavili su se i u Ligi prvaka: Prva ispit protiv moćnog Kiela u Zagrebu je završio s 10 razlike u korist gostiju predvođenih Domagojem Duvnjakom koji je tada zagrebašima poručio "Dečki, samo se trudite, bit će bolje", no nije bilo. 

Na gostovanju kod  Veszprema minus je porastao na -12, a potom je poraz protiv Aalborga 27-26 unatoč čak pozitivnom rezultatu većinu utakmice, čini se, spustio roletu na oči upravi zagrebačkih 'plinara'. 

Vorija će zamijeniti Vlado Šola koji je ranije vodio Dubravu, a potom i Bejing University, koji se natjecao u SEHA ligi.

Priopćenje kluba prenosimo u cijelosti:

"Nakon konzultacija i razgovora vođenih kroz ovaj tekući tjedan, sada već sa bivšim glavnim trenerom, uprava kluba i Igor Vori su došli do zajedničkog zaključka da je neophodno napraviti promjenu, kako bi se ekipa pripremila adekvatno za nadolazeće utakmice, posebice one u kojima se očekuju bodovi.

Podsjećamo, Igor Vori je na klupi PPD Zagreba zamijenio Veselina Vujovića početkom lipnja. Nakon proljetne stanke uzrokovane pandemijom virusa Covid-19, pripremni period je s ekipom odradio u Zagrebu te na klupi 'sjedio' ukupno 5 službenih utakmica.

Finalni turnir SEHA Gazprom lige je okončao na četvrtom mjestu s dva poraza. Serija poraza se nažalost nastavila i u prva tri kola EHF Lige prvaka. Pred zagrebašima je utakmica u Barceloni, te u Areni Zagreb dočekuju Celje kada se i nadaju prvim bodovima.

Igoru Voriju se uprava i zaposlenici kluba zahvaljuju na suradnji i profesionalnom odnosu u ova četiri mjeseca zajedničkog rada."

Sljedeća stanica za zagrebaše je gostovanje u Barceloni, nakon čega će u Areni dočekati Celje.

29.08.2019., Zagreb - Zlatni rukometasi olimpijaci iz Atene 2004. okupili se u restoranu Lido povodom proslave 15 godina medalje. Vlado Sola, Petar Metlicic, Igor Vori, Denis Spoljaric, Niksa Kaleb, Lino Cervar, Vedran Zrnic, Mirza Dzomba, Davor Dominikovic, Stanislav Peharec, Ivano Balic, Goran Sprem, Drago Vukovic . Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
17:25 09.10.2020.

Cirkus,a ne ozbiljan klub.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije