Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana Đerek

Volim raditi s djecom pa ću jednog dana biti ili učiteljica ili trenerica

Davor Javorovic/PIXSELL
12.04.2021.
u 21:55

Ove godine završavam četvrtu godinu, onda mi ostaje još jedna. Upisala sam Učiteljski studij jer volim raditi s djecom i mislim da im u tom razdoblju života mogu najviše pomoći te ih usmjeriti za dalje

Ana Đerek (GK Marjan) nedodirljiva je i drugo kolo CRO-GYM lige zaredom. Hrvatska olimpijka pobijedila je u Sportskom centru Lučko nakon što je odradila uvjerljivo najbolju vježbu na parteru (13,050 bodova). Ovime je splitska gimnastičarka potvrdila vrlo dobru formu pred odlazak na Europsko prvenstvo u Basel sljedećeg tjedna.

– Iskreno, odmah bih potpisala da istu vježbu na tlu izvedem na Europskom prvenstvu. Zadovoljna jesam s obzirom na situaciju u kojoj treniramo. Na Europskom prvenstvu nastupit ću na dvije sprave, na tlu i gredi. Naravno da mi je vježba na tlu puno jača i tu puno više očekujem, a što se tiče grede, nikad se ne zna. Jedna mala pogreška znači pad i lošu ocjenu – istaknula je Ana.

Imam vremena za sve

Kako se nosite s pandemijom koja u Hrvatskoj traje već godinu dana?

– Ne mogu reći da se nisam navikla. Dobro je što uopće treniramo. Možda ima malo manje natjecanja i nedostaje mi odlazak na Učiteljsku akademiju. Veći dio nastave izvodi se online. Ove godine završavam četvrtu godinu, onda mi ostaje još jedna. Upisala sam Učiteljski studij jer volim raditi s djecom i mislim da im u tom razdoblju života mogu najviše pomoći te ih usmjeriti za dalje. U budućnosti se više vidim kao učiteljica nego kao trenerica, ali tko zna. Kada diplomiram, mogu raditi ili kao odgojiteljica u vrtiću ili kao nastavnica u osnovnoj školi, za učenike od prvog do četvrtog razreda – istaknula je Ana.

Je li teško uskladiti sve obveze, privatne, sportske i školske?

– Nije uvijek lako uskladiti obveze na fakultetu, treninge, 100 drugih životnih obaveza i imati vremena za obitelj i prijatelje, ali ja stvarno mislim da imam vremena za sve te da ću, ako se dobro organiziram, sve stići na vrijeme i kako treba. Naravno, kao i svi, imam dana kad ne stignem ni pola onoga što sam zamislila, ali kad se stalno trudiš posvetiti se svemu, onda sve s vremenom dođe na svoje - rekla je Đerek.

Ana je s nama podijelila zanimljivo razmišljanje nakon što je Netflix objavio dokumentarni film ‘Athlete A’ o seksualnom zlostavljaju mladih gimnastičarki u vrijeme kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju. Među njima su bile najbolje američke sportašice.

– Pogledala sam film, naravno. Stvarno je prestrašno što su neke federacije spremne napraviti zbog medalja, ali ja nekako nisam šokirana time što je izašlo na vidjelo jer i bez filma znam što je Američka reprezentacija spremna napraviti za zlato. Divim se Margaret Nichols jer stvarno treba jako puno hrabrosti za to što je ona napravila, a uz to je i žrtvovala svoj olimpijski san da bi napravila pravu stvar – istaknula je Ana.

Kad smo već kod Igara, kako napreduju pripreme za Tokio?

– Za sada ide sve po planu. Vjerujem da će se OI održati i bit će to moje druge Igre nakon što sam nastupila u Riju 2016 godine – rekla je Ana koja je dodala da su joj životni uzori dvije najbolje prijateljice još iz osnovne škole, a gimnastički uzori su joj Rumunjka Sandra Raluca Izbasa te Tina Erceg.

Koji će vam ovo biti nastup na Europskim prvenstvima?

– Joj, ne brojim. Možda sedmi, osmi, zaista ne znam – zaključila je Ana Đerek.

Maksimalnih 60 bodova

Iza Ane u poretku su bile redom još tri putnice u Švicarsku – Christina Zwicker (ZTD Hrvatski Sokol) bila je druga na gredi s 12,000 bodova, treća je mlada Sara Šulekić (ZTD) na parteru (11,850), a četvrta Tijana Korent (GK MZ Macan) na preskoku (12,525).

U ukupnom poretku, nakon dva održana kola CRO-GYM lige, Đerek vodi s maksimalnih 60 bodova, Šulekić je druga s 35, a treća Zwicker (20).

– Ovaj nastup bio mi je dobra provjera uoči EP-a. Radujem se što ćemo konačno negdje nastupiti jer je ove godine bilo jako malo natjecanja zbog pandemije. Na EP-u se nadam što boljem rezultatu, u svakom slučaju boljem od ovoga iz Lučkog – rekla je Christina Zwicker.

Četiri hrvatske gimnastičarke i šest gimnastičara (Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović, Jakov Vlahek, Filip Boroša i Marko Sambolec) sa svojim trenerima, sucima i fizioterapeutom put Švicarske kreću u subotu. Europsko prvenstvo u Baselu na rasporedu je od 21. do 25. travnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije