Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FADIL VOKRRI Predsjednik Kosovskog nogometnog saveza

Vokri: Dinamo će u Prištini biti dočekan spektakularno

07.02.2009.
u 09:18

Najava odigravanja prijateljske utakmice između Dinama i Trepče 89 na sam dan neovisnosti Kosova, 17. veljače, među mnogim je nogometnim fanovima u toj zemlji odjeknula kao bomba!

A predsjednik Kosovskoga nogometnog saveza Fadil Vokrri dočarao nam je atmosferu koja će dočekati dinamovce, rekao da bi na tribinama rado vidio Vlatka Markovića i Ćiru Blaževića, te odbacio špekulacije da se iza tog sportskog događaja skrivaju političke konotacije.

Datum slučajan
– To je ideja koju je prije nekoliko mjeseci smislio direktor i trener Trepče 89, legendarni Ajet Socoli, preko Envera Raše prenio ju je Rudiju Belinu, a ovaj ju je s oduševljenjem prihvatio.

Vokrri kaže i da utakmica nema veze s politikom i datum njezina odigravanja nema političku konotaciju.

– Jednostavno, u programu Dinamovih priprema jedini slobodan termin pao je upravo na dan kosovske neovisnosti – kaže.

Dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić u nedavnom je intervjuu srpskim medijima u svom stilu iskazao nostalgiju za Jugoslavijom te izrazio želju da se upozna sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem. Hoće li to umanjiti tradicionalne simpatije Kosovaca spram Dinama?

– Nas ne zanima ni Srbija, ni njezin predsjednik. To je nogometna utakmica i sportska manifestacija, a Dinamo će na Kosovu biti dočekan kako i dolikuje jednom takvom klubu. Ništa ne može umanjiti niti utjecati na spektakularnost te utakmice, kao ni na tradicionalne simpatije Kosovaca spram Dinama. Poznato je da na Kosovu oduvijek ima puno strastvenih navijača Dinama.

Ima li naznaka da bi vas FIFA i UEFA uskoro mogle priznati i dokle ste došli s lobiranjem?

Još bez priznanja
– Nažalost, još uvijek smo tamo gdje smo i bili. No, još jednom želim zahvaliti svim ljudima iz Hrvatskoga nogometnog saveza, a posebno njegovu predsjedniku Vlatku Markoviću, na podršci, savjetima i lobiranju za nas – zaključio je Vokrri.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije