Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER GODINE Naši eksperti izabrali

Vlašić i Marinović stvorili su Blanku

30.12.2008.
u 19:17

Za nama je godina velikih trenerskih dostignuća. Dvojac Vlašić - Marinović odveo je Blanku do olimpijskog srebra, baš kao i Kržimski Udea. Korejac Hong je odlično tempirao formu brončanih tekvondašica Zubčić i Šarić uz ključan doprinos njihovih klupskih trenera Lidije Katalinić-Špoljarić i Ivice Klaića. Lino Červar osvojio je s rukometašima europsko srebro, a Slaven Bilić odveo je nogometaše u četvrtfinale EP-a. Dimitar Bobev je Sanju Jovanović učinio kraljicom malih bazena i svjetskom rekorderkom, a Jasmin Repeša pomaknuo je košarku s mrtve točke.

Ćirin glas Biliću
Na kraju je za laureata izabran atletski dvojac Vlašić - Marinović. Za njega su glasovali Rudić, Novosel, Kljaić i prof. dr. Milanović. Peti glas otišao je Slavenu Biliću, a dobio ga je od Miroslava Blaževića.

Četiri legende i profesor


Da bismo bili što pravedniji u izboru angažirali smo ocjenjivački žiri sastavljen od naših najvećih trenerskih imena kojima smo pridružili i nositelja katedre za teoriju treninga sa zagrebačkog KIF-a prof. dr. Dragana Milanovića. Ratko Rudić je trostruki olimpijski i svjetski prvak, Mirko Novosel je trostruki europski prvak i olimpijski pobjednik. Velimir Kljaić osvojio je olimpijsko zlato, a Ćiro Blažević potpisao je svjetsku nogometnu broncu.

- Kada je Slaven u pitanju, ne mogu biti objektivan. On je razlog za 7. mjesto na Fifinoj ljestvici. No, moram priznati da Vlašić ima najdelikatniji posao. Trenira planetarnu zvijezdu, a sa svojim djetetom je najteže jer uvijek može reći: “Pusti me, tata, što me maltretiraš”. Blanka je najveći ambasador naše domovine, a Joško je za to najzaslužniji.

Ratko Rudić tvrdi da nema jačeg kriterija od olimpijskog dometa.

- Rad Vlašića i Marinovića organiziran je vrlo profesionalno, vidi se temeljitost, sve ima svoj smisao.

Apotekarsko doziranje
I Mirko Novosel cijeni programiranost i perfekcionizam laureata.

- Blanku je samo puki slučaj odvojio od zlata. To je kontinuitet koji se ne svodi na samo jedan skok.

Velimir Kljaić iznimno poštuje to što je Blanka postala kraljica u disciplini bez tradicije u nas.

- Joško i Bojan posve su predani Blanki, pa ona kroči Janičinim stazama.

Profesor dr. Milanović je ovako objasnio izbor:

- Blankini treneri su kontinuitetom rezultata potvrdili visoku stručnost u iznimno rasprostranjenom sportu. Osim toga, uz vješto doziranje opterećenja apotekarskom vagom, oni su i gradili Blankinu karizmu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije