Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRES Trenerski posao uzima danak

Vlak se razbolio zbog odnosa plavih

17.03.2009.
u 17:35

Danas jeste, sutra niste. Takav je život trenera, pogotovu kod nas gdje zbog jednog krivog centaršuta ili promašenoga koša možete dobiti i otkaz.

Vlak ne bježi s klupe
Život na rubu živaca nosi i probleme, ni dobra plaća baš ne može poboljšati stanje krvih žila. Treneri imaju problema sa stresom, baš kao i mnogi menadžeri u svojim poslovnim područjima. Menadžerska bolest odavno je ušla i u sport.

Dinamov donedavni trener Marijan Vlak u ponedjeljak je završio u bolnici.

– Imao sam teškoća sa srcem i tlakom, liječnici su htjeli da ostanem u bolnici, ali ja nisam želio. Jesam li se uplašio? Pa, nije mi bilo baš svejedno – kazao je Vlak, koji je i prije imao sličnih teškoća.

Zbog toga redovito uzima lijekove.

– Koristim lijekove, ali očito se sad previše toga skupilo u meni. Jesam, razočaran sam Dinamom i njegovim odnosom prema meni, ali sve to me ipak neće pokolebati da se i dalje bavim trenerskim poslom – zaključio je Marijan Vlak.

Mirni čovjek, kako ga zovu, iznutra očito “kuha”.

Problema sa srcem imao je i Cibonin trener Velimir Perasović. Prije godinu dana, dok je bio trener u Španjolskoj, završio je i u bolnici. Kao trener Tau Ceramice, s kojom je ušao među 16 najboljih u Euroligi, morao je ostati neko vrijeme dalje od klupe, ugovor mu je zamrznut, a na kraju se i razišao s klubom.

Nisu oni jedini primjeri trenera koji su imali teškoća sa zdravljem zbog stresnoga posla, iako stres možda i nije glavni uzrok.

Stres je okidač
– Stres je među šest-sedam najčešćih razloga za takve probleme, ali u svemu tome važne su i godine, tlak, šećer, pušenje... Stres je najčešće okidač ako već imate problema, može ubrzati razvoj bolesti za mjesec ili godinu dana – ističe ugledni kardiolog Drago Rakić.

Iako stres nije tako opasan kao visok tlak ili ako netko puši 40 cigareta dnevno, pri skrbi o zdravlju trenera sigurno treba posvetiti mnogo pozornosti i stresu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije