Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVORANSKO PRVENSTVO Modri ne izlaze iz hotela jer se boje fizičkog napada

Vlak: Postalo je neizdrživo, moram nositi pancirku

09.01.2009.
u 18:04

Dinamo je tek u posljednjoj utakmici dana osigurao prolaz u finalnu skupinu Dvoranskoga prvenstva Hrvatske, ali u redovima modrih nije bilo ni jednog osmijeha. Trener Marijan Vlak, koji je vođenje momčadi prepustio treneru vratara Mariju Joziću, kaže kako ima samo 5-6 igrača spremnih za mali nogomet te da im nema što zamjeriti iako im je plasman opasno visio.

Nikoga nismo izazvali
No, zato je istresao nezapamćenu količinu gnjeva na sve što se u Zadru događa oko Dinama. Opet je upotrijebio tešku kvalifikaciju: “Je li ovo ovdje rat ili festival nogometa?”

– Publika nas stalno vrijeđa, zasipa nas kovanicama, pljuje. Razbili su nam autobus, neka dvojica upala su u hotel i htjela tući Balabana i Hrgovića. Savjetovali su nam da ne napuštamo hotel zbog vlastite sigurnosti, da ne idemo u grad. Pa zar meni u Zadru treba pancirka? – govorio je ogorčeni Marijan Vlak.

Jučer se u Višnjiku igralo pred samo 2000 ljudi, danas će dvorana biti puna.

– Bit će nam sigurno još gore! A mi ničim nikoga nismo izazvali, ponašamo se korektno prema svima. Čak smo u jednom času razmišljali da odemo odavde jer je postalo neizdrživo – zaključio je Vlak.

Pokušali smo odmah razgovarati s Mirkom Hrgovićem o spomenutom incidentu, ali je taj pokušaj u startu sasjekao član Izvršnog odbora Dinama Ado Kožul. On tvrdi da je Dinamov igrač samo bio izložen verbalnim prijetnjama. Šef zaštitara i NK Zadra Reno Sinovčić pak tvrdi kako Vlak od muhe pravi slona.

– Pretjerao je. Vidio sam samo kako su do klupe Dinama doletjele dvije kovanice, a to nije ništa strašno. Hoćete li danas pojačati osiguranje u dvorani?

– Vjerujte, dvorana je posve sigurna. Nikome se ne može ništa dogoditi.

Najavljen dolazak BBB-a
Sinovčić kaže kako mu je najavljen dolazak nekoliko autobusa BBB-a te skupine šibenskih funcuta, što će samo pojačati napetosti u dvorani. Jer, Torcida i Tornado bit će u velikoj većini. Prvi put otkad se igra Dvoransko prvenstvo suočeni smo s utakmicama najvišega sigurnosnog rizika.

Na kraju, samo još rečenica o Dinamovoj igri. Izgledalo je to kao da su igrači ovdje na prisilnom radu, a ako je nešto vrijedno spomena, to je prvijenac Miroslava Slepičke, koji je modrima otvorio vrata drugoga kruga.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije