Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIJAN VLAK Nakon povratka iz Međugorja trener modrih najavljuje oštriji kurs u svlačionici

Vlak: Odsad nulta tolerancija

25.01.2009.
u 19:49

Prvi je pripremni dio iza Dinamovih nogometaša, nakon hercegovačkih 11 dana došli su plavi nakratko u Zagreb i već u četvrtak odlaze u Tursku, u Antalyju, gdje će ostati do 10. veljače. Odigrali su tri utakmice, postigli dvije pobjede (Junak 3:0, GOŠK 3:1) i imali jedan remi s porazom u izvođenju jedanaesteraca (Osijek 0:0, 3:4), dojam iz Međugorja je ipak pozitivan iako je ostao gorak okus nakon subotnje teško objašnjive loše igre s GOŠK-om. S takvom se ocjenom slaže i trener Marijan Vlak.

Boli me ta subota
- Točno je, da nije bilo tog podbačaja, mogli bismo samo lijepim riječima ocrtati to pripremno razdoblje. Međutim, i iz toga moramo izvući pouke, očito je da se nismo riješili sindroma podcjenjivanja suparnika. Neki igrači biraju utakmice, kad misle da trebaju zapeti, onda zapnu, a kad pomisle da je neka utakmica manje bitna, onda to ispadne onako kako je ispalo s GOŠK-om. To mi je dobra škola, neću reći da ću neke igrače sad staviti na led, ali u svakom će se slučaju oni dobro zamisliti kad će ponovno dobiti šansu. Iz dana u dan se sužava krug kandidata za udarnu postavu - kaže Vlak.

Od ponedjeljka neće više biti tolerancije kao dosad?

- Odsad vrijedi nulta tolerancija, to sam rekao igračima i nakon subotnje blamaže. Boli me ta subota, došla je neočekivano, nisam očekivao da ćemo biti tako slabi, neangažirani, neborbeni... To je velika crna mrlja na tom dijelu priprema.

Tko je najviše razočarao?
- Gotovo cijela momčad iz prvog poluvremena, možda su jedan ili dvojica igrača zavrijedili prolaznu ocjenu - veli Vlak.

Podsjetimo, u tom prvom dijelu utakmice s GOŠK-om iz Gabele, koji je okončan vodstvom domaćeg drugoligaša 1:0, Dinamov je sastav izgledao ovako: Butina - Etto, Barbarić, Lovren, Hrgović - Calello - Mandžukić, Tomić, Sammir, Balaban - Slepička.

Sami će se otpisati
Upitali smo trenera bi li nekoga izdvojio po pozitivnim potankostima nakon ovog pripremnog dijela?

- Ističe se Vrdoljak, možda je i najviše pokazao. Zajedno s Bišćanom, koji se diže i siguran sam da će biti bolji nego jesenas. Butina je bio dobar, Ibanez također, oni su bili naši najbolji igrači. Ostali su oscilirali, iako treba naglasiti da su se stariji igrači, koji su bili u otpisu, pomalo približili ostanku. No, još je rano da se nekoga otpisuje iako sam rekao igračima da će se oni zapravo sami otpisivati.

Kakav su dojam ostavili Slepička i Calello?

- Trebat će vremena da se prilagode i uigraju. Na trenutke su bili dobri, pa su se gubili, ali sigurno je da su dobri igrači - kaže Vlak.

Koliko igrača ide u Tursku?

- Trebali bi ići svi koji su bili u Međugorju. No, postoji mogućnost da ne odu svi - zaključuje Vlak.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije