Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO Mamić ove zime još neće prodati Marija Mandžukića

Vlak je Hajduku jednom pobjegao 14 bodova!

28.11.2008.
u 19:16

Tko kaže da u Hrvatskoj nema trenera za Dinamo? Na burzi rada trenutačno je čak šest stručnjaka koji su donosili modrima naslov prvaka: Otto Barić, Zlatko Kranjčar, Ilija Lončarević, Josip Kuže, Zvonimir Soldo i Branko Ivanković, dok jedino Ćiro Blažević ima angažman.

Svi bi oni rado uzeli Mamićevih 20.000 eura, odmah, osim Ivankovića, kojega bi trebalo tri mjeseca nagovarati.

No, kad je riječ o šampionskim trenerima Dinama, vrlo jake argumente ima i sadašnji gazda svlačionice Marijan Vlak. Osim što se 1997. godine, kada je bio 42-godišnjak, igri njegove momčadi divila cijela Europa, Vlak je u sezoni 1999./2000., preuzevši momčad od Osvalda Ardilesa, u velikom stilu osvojio naslov prvaka.

Vlak je na kraju sezone imao 14 bodova više od Hajduka (75-61), a od tri međusobna ogleda sa Splićanima, niti jedan nije izgubio.

Stanje je sada slično. Preuzeo je momčad u kaotičnom stanju, potkraj jeseni bio je u mrtvoj utrci s Hajdukom, a do kraja sezone bio je superioran.

Vlakova prednost je izvrsno poznavanje stanja u svlačionici, a ako je svojedobno mogao biti autoritet Prosinečkom i Juriću, može valjda i Mariju Mandžukiću. Dovede li Mandžu u red, bit će to njegov najveći uspjeh. Jer, Mario je osjetljiva biljka i tek kada osjeti da je trener čvrsto iza njega, pretvara se u zvijer. Dinamo ga je u tom izdanju imao samo u Amsterdamu i Pragu, a sve između i poslije bilo je lutanje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije