Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićeno pet osoba

Janica: Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini

Janica Kostelić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.06.2017.
u 22:23

Splitska policija uhitila je pet osoba iz skupine koja je u subotu u Supetru vrijeđala hrvatsku skijašicu i državnu tajnicu za sport Janicu Kostelić te nad njima provodi kriminalističku obradu

Pripadnici Torcide u Supetru su uvredama dočekali Janicu Kostelić, legendarnu hrvatsku skijašicu i aktualnu državnu tajnicu za sport. Najveća hrvatska sportašica je doputovala na Brač kako bi u nedjelju prisustvovala finalu teniskog turnira Croatia Bol Open, međutim nakon incidenta je napustila Brač i uputila se prema Zagrebu.

Navijači Hajduka sramotnim su uvredama dočekali Janicu koju su optužili da je sklopila pakt s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i što se ne provodi Zakon o sportu.

- Vjerujem da se tu radi samo o skupini pojedinaca, ali je za mene ovo bilo jako neugodno iskustvo. Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini - kazala je Janica Kostelić.

Vlada Republike Hrvatske osuđuje vulgarno vrijeđanje najtrofejnije sportašice u hrvatskoj povijesti, državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport Janice Kostelić, od skupine navijača, koji se dogodio danas na putu prema Braču i u Supetru.

"Uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić izraz su nepoštivanja i prema njenim sportskim uspjesima, ali i njenoj aktualnoj dužnosti, unatoč naporima koje čini u uspostavljanju pozitivnih trendova u hrvatskom sportu.

Vlada Republike Hrvatske apelira još jednom na navijače da sport bude primjer tolerancije i međusobnog uvažavanja, te potiče mlade na bavljenje športom i izgradnju pozitivnih sustava vrijednosti."

Splitska policija uhitila je pet osoba iz skupine koja je vrijeđala hrvatsku skijašicu i državnu tajnicu za sport Janicu Kostelić te nad njima provodi kriminalističku obradu.

Prema priopćenju splitske policije, više osoba narušavalo je javni red i mir na trajektu koji je plovio na relaciji Split-Supetar, a cijeli slučaj im je prijavila 35-godišnjakinja koju su vrijeđali.

Policija u priopćenju dodaje da je uhićeno pet osoba iz skupine koja je oko 18 sati narušavala javni red i mir te se nad njima provodi kriminalističku obradu.

Komentara 268

BA
bacvice
23:47 10.06.2017.

dajte ljudi ovo je dno dna? sjetimo se EUROPSKOG nogometnog u Francuskoj?sjetimo se koliko tekmi je proslo bez domace publike? i sad ovo nasu najvecu ikonu Hrvatskoga sporta ovako izblamirat?? pa kom je to u cilju? jedino boga molim svaki dan da Hrvatska ode na svjetsko prvenstvo u nogometu u Rusiju? PA DODJITE IDIOTI RAZNORAZNE VRSTE(huligani TORCIDE i svi navijacki skupina u Hrvatskoj? pa napravite sranje kod CARA PUTINA? SRETAN VAM PUT IDIOTI U RUSIJU

BA
barbaizamerike
23:08 10.06.2017.

Nije kulturno nikoga vrijedati a pogotovu Janicu koja je jako puno dala za hrvatski sport I koja je proslavila nasu zemlju

WE
westsouth
22:46 10.06.2017.

primitivci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije