Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVI 95 GODINA

VK Jug promijenio vizualni identitet, a grad Dubrovnik dobiva prvi muzej vaterpola u svijetu

VK Jug
Foto: VK Jug
1/5
08.09.2019.
u 00:30

Dubrovnik uskoro dobiva i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti sve sportske uspjehe najtrofejnijeg vaterpolo kluba u Hrvatskoj, prezentirati bogatu povijest, pehare, medalje, a  svakako će imati i suvremeni fan shop

Prije 95 godina, VK Jug je u svojoj prvoj službenoj utakmici pobijedio VK Penatur, rezultatom  3:0. Tim povodom, na Porporeli je održana revijalna utakmica između VK Jug i VK Porporela. Porporela je pobjedila rezultatom 8:7, međutim rezultat nije bit ovog susreta, već slavljenje tradicije tamo gdje je i počela.

„Nama je iznimna čast da se VK Jug odazvao našem pozivu i da smo imali priliku ugostiti prvu momčad. Povijest kluba je započela ispod crvenog ferala, pa je logičan slijed bio da i proslavu obilježimo na tom istom mjestu. Dogodine slavimo 70 godina otkada je Porporela prvi put osvojila Divlju ligu, davne 1950. godine, a mi želimo mladim generacijama koje dolaze prenijeti taj duh i vratiti ih na zidiće, na klupe, na Porporelu.“ – rekao je Đivo Knego, predsjednik Udruge Porporela.

Najtrofejniji hrvatski klub, cijelu priču je započeo izdavanjem monografije Željana Konsua, 'Pet do sto'. Cijelo jedno poglavlje posvećeno je umjetnicima koji su inspiraciju za svoj rad pronašli u vaterpolu i tako se rodila ideja o povezivanju sporta i umjetnosti. Od samih početaka, jasno je vidljiva simbioza Kluba i Grada. Klub je odlučio otići korak dalje i ostvarili su suradnju s dubrovačkom umjetnicom, doc. dr. art. Iris Lobaš – Kukavičić, koja je napravila redizajn opreme za novu sezonu. Nova oprema u fokusu ima Grad kao središnji simbol, a njezina grafička rješenja savršeno su se uklopila u priču o Gradu i vaterpolu.

Kao vrhunac cijele priče, Dubrovnik uskoro dobiva i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti sve sportske uspjehe najtrofejnijeg vaterpolo kluba u Hrvatskoj, prezentirati bogatu povijest, pehare, medalje, a  svakako će imati i suvremeni fan shop u kojem će se nastaviti suradnja s dubrovačkom umjetnicom.

„Sigurni smo kako će ova suradnja oduševiti sve poklonike umjetnosti i sporta, koji u ‘nespojivoj kombinaciji’ veličaju dubrovačku tradiciju koja se ponosi svojom dugogodišnjom vaterpolskom poviješću. Ponosni smo i na prvi vaterpolo muzej, koji nam je u izgradnji, jer želimo svima, kako domaćim gostima tako i turistima, približiti povijest vaterpola u Dubrovniku i pokazati zašto smo upravo mi najtrofejniji klub. Klub će u muzeju izložiti 64 pehara koja je osvojio u 95 godina postojanja, a to je nešto čime se rijetki mogu pohvaliti. Klub će nastaviti i dalje raditi na dobrobit zajednice. Ulagat ćemo ne samo u nove generacije već i u projekte koji donose korist cijeloj zajednici, poput navedenog muzeja, kako bismo i mi vratili građanima uslugu za sve godine tijekom kojih su nas pratili i navijali za nas.'' – rekao je predsjednik VK Jug, Tomislav Dumančić.

Zanimljivo je kako osim vizualnog identiteta, VK Jug mijenja i generalnog sponzora nakon 15 godina te umjesto Croatia osiguranja dolazi Adriatic osiguranje. O samoj promjeni imena iz VK Jug CO u VK Jug AO, izjasnit će se Skupština sredinom rujna.

Nova natjecateljska sezona za Jug počinje 21. rujna, a momčad trenera Vjekoslava Kobeščaka u prvom kolu ugostit će Budvu u Gružu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije