Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA ZA TRENEROM

Vjeruje u Čačića iako ga je izbacio iz momčadi: Ima gard i znanje, ali ima li snage?

Ante Čačić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
19.05.2022.
u 07:00

Dinamo u subotu nakon derbija s Hajdukom i slavlja osvojenog naslova prvaka ide na zasluženi odmor. A u tjednu nakon što zastor na ovu sezonu bude spušten plavi bi trebali objaviti ime novog trenera.

Dinamo je zapravo s tri privremena rješenja na trenerskoj klupi osvojio naslov prvaka, a kad su tolike promjene na ključnoj klupskoj poziciji, jako je teško na kraju ostvariti željeni uspjeh. No plavi su uspjeli. U ovo prvenstvo poveo ih je Damir Krznar koji je prvo kao privremeno rješenje naslijedio Zorana Mamića. Potom je dobio i stalni posao, ali nije dugo ostao na njemu. Privremeno je do zimske stanke potom momčad preuzeo Željko Kopić pa je onda i njemu obrisan pridjev privremeni, ali i on je pet kola prije kraja prvenstva morao otići jer se nad Dinamo nadvila opasnost od gubitka naslova.

Rekao sam da će Čačić osvojiti

Potom je stigao i treći privremeni trener, Ante Čačić ustoličen je kao trener za posljednjih pet utakmica do kraja sezone. I on je svoj zadatak obavio, kolo prije kraja osigurao je naslov prvaka pobjedom 2:0 u Šibeniku.

– Kad je Čačić ponovno došao u Dinamo, rekao sam da će on to osvojiti, i to sa šest-sedam bodova razlike. Pobijedi li protiv Hajduka u zadnjem kolu, tako će i biti. Čačić zna, a momčadi je donio potrebnu mirnoću. Iako su mu Hajduk, Osijek i Rijeka bili bodovno blizu, znao je što treba napraviti, smiriti momčad i posložiti je. Koliko sam čuo od nekih igrača, s Kopićem nisu bili na istoj liniji, a to se onda osjetilo i na igri te se počelo osjećati i na rezultatima. Čačić zna s momčadi i s igračima, a Dinamo kvalitetu ionako ima – govori nam Jerko Leko koji hvali svog nekadašnjeg trenera iako ga je on svojevremeno, prije deset godina, zajedno s Nikolom Pokrivačem izbacio iz momčadi Dinama.

Dinamo sad mora odlučiti s kojim će trenerom krenuti u novu sezonu, no još se nagađa tko će biti taj.

– Dinamo još vjerojatno traži rješenje, a biti trener Dinama nije nimalo lako, kao što nije lako naći ni pravo rješenje. Dinamo treba trenera s gardom, s karizmom. Ne znam kome će dati priliku, hoće li to biti neko novo ime. No Dinamo sad sigurno mora biti pažljiviji u odabiru da ne bude opet takvih promjena u sezoni. Treba im trener s karizmom, nisu nimalo važne ni godine, je li mlađi ili stariji, mora imati svoj stav, svoje ja, ali i osjećaj za igru i igrače – veli Leko.

Može li onda Ante Čačić nastaviti svoj put s Dinamom i u novoj sezoni?

– Čačić ima sve to što sam rekao da trener Dinama treba imati, potreban gard i vjerujem da on to može, njegovo znanje nije upitno. Jedino što ne znam jest ima li on energiju za voditi Dinamo dvije-tri sezone jer milim da Dinamu treba trajno rješenje, pa od Zorana Mamića nije bilo konstante na klupi plavih – zaključio je Jerko Leko, nekadašnji igrač Dinama, a danas trener drugoligaša Jaruna.

Dinamo mora dobro odvagnuti, nije nemoguće da su već i donijeli odluku, ali zasad su je uspjeli sakriti od javnosti. Dosad se najviše dvojilo hoće li to biti Sergej Jakirović, aktualni trener Zrinjskog i uvjerljivi osvajač naslova prvaka BiH, ili Goran Tomić kojeg se već godinama spominje kao mogućeg trenera Dinama, ali se to nikako nije dogodilo. Spominjao se i Nenad Bjelica, ali vjerujte da je to nemoguća misija, Bjelica u ovom trenutku ne bi došao u Dinamo ni ako se rastane s Osijekom na kraju ove sezone.

Brzo moraju odlučiti

Možda čelnici plavih imaju i još neko ime u svojim razmatranjima, spominje se i mogućnost da stranac dođe u Maksimir, ali to bi onda morao biti netko tko zna odnose u klubu i hrvatski nogomet, a takvih baš i nema puno. Da, Matjaž Kek je bio velika želja koja se nije ostvarila, a možda se plavi sjete i Simona Rožmana, trenera Celja koji je uspješno vodio Rijeku kao Kekov nasljednik.

I, naravno, vratimo se Anti Čačiću. Iako ga navijači nisu dočekali aplauzom nego zviždukom kad je privremeno uzeo klupu plavih, on je svoj posao napravio, ostaje mu samo još jedna utakmica.

– Želimo i tu pobijediti, to bi trebala biti poslastica za navijače, a onda ćemo vidjeti što dalje. Moj posao s tom utakmicom završava, nakon nje o svemu možemo razgovarati, ali u trenersku mirovinu još ne mislim ići – rekao je Čačić u Šibeniku.

I ta izjava može biti dosta znakovita, očito želi još raditi i ima za to snage. K tome, budite sigurni da je Čačić s čelnicima kluba razgovarao o svemu i kad je uzeo privremeni posao i da je bilo govora i o tome što će biti poslije tog privremenog posla, no to samo on i ljudi s kojima je dogovarao povratak u Dinamo znaju.

Dinamo u subotu nakon derbija s Hajdukom i slavlja osvojenog naslova prvaka ide na zasluženi odmor (osim reprezentativaca). A u tjednu nakon što zastor na ovu sezonu bude spušten plavi bi trebali objaviti ime novog trenera. Jer, pripreme za novu sezonu počinju vrlo brzo. I taj novi trener morat će znati kako će se nositi s činjenicom da će mu reprezentativci kasniti na pripreme jer i oni trebaju odmor, morat će odmah biti spreman za start u kvalifikacijama za Ligu prvaka i za novo prvenstvo.

Tko god došao, neće mu biti lako, no takva je klupa Dinama, svima primamljiva, ali i za sve vrlo skliska.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Brko
Brko
09:52 19.05.2022.

Pa svi znamo da će Čačić biti "novi" trener, to je ipak u opisu posla "privremenog".

Avatar ivica48
ivica48
08:49 19.05.2022.

Nije Čačić za Dinamo on je ribica nije kapitalac drugo igrači ga nevole

BU
bum5bar
13:22 19.05.2022.

Jakirević najbolji izbor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije