Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRED RONALDA I MESSIJA

Vjerojatno nikad niste čuli za njega, ali on je najbogatiji nogometaš na svijetu!

Instagram
15.06.2021.
u 15:52

Kad je imao sedam godina, za njega je nastupao na privatnom tulumu i Michael Jackson.

Faiq Bolkiah (23) nogometaš je portugalskog Maritima i vrlo vjerojatno niste čuli za njega jer nikad se nije probio na svjetskoj sceni i nastupa za reprezentaciju Bruneja, gdje i rođen...

A s tim i kreće priča o ovom mladiću. Naime, riječ je o nećaku sultana Hassanala Bolkiaha, čije je bogatstvo procijenjeno na 28 milijardi američkih dolara, no kad se dodaju sve nekretnine i ono što je u vlasništvu prvog čovjeka Bruneja, lako se može kazati da je njegovo bogatstvo neprocjenjivo.

Kako to već biva, Faiq je jedan od njegovih nasljednika i kao takav je milijarder. Iako novac još uvijek nema u rukama, ali samo zato što mu je nogometna karijera na prvom mjestu, to je obična formalnost, da se tako kaže. Mladić je bogatiji od Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Portugalac je procijenjen na oko pola milijardi dolara, a Messi na oko 50 milijuna manje.

Cijela priča dodatno je zanimljiva i iz razloga što mu je otac brat bogatog sultana i naftnog tajkuna. Riječ je o princu Jefriju Bolkiahu, poznatom plejboju. Svojedobno je trošio 45 milijuna dolara mjesečno, ima više od 2300 automobila, platio je oko 20 milijuna dolara da bi mu Michael Jackson nastupao na 50. rođendanu, ali i da bi impresionirao tad sedmogodišnjeg Faiqa...

 

 

 

Sve to sugeriralo je da bi mladić trebao krenuti tim putem, kao ostatak obitelji. A taj put sastoji se od hedonizma, uz ponešto donošenja poslovnih odluka, državnih odluka i sličnih "sitnica". Ali ne, Faiq je od najranijih dana htio biti nogometaš, skroman je, na zemlji i ne želi ništa lakšim putem.

Na probi u Southamptonu i Arsenalu nije uspio, Chelsea je zaintrigirao, ali 2016. potpisuje trogodišnji ugovor za Leicester i 2019. ga produžuje za godinu dana. Nažalost po njega, nije odigrao nijednu utakmicu pa se prošle godine odlučio za Maritimo. Ni u tom klubu nema zabilježen seniorski nastup. Ne ide mu bajno ni u reprezentaciji, za koju nije nastupio od 2016. Ali, u pet utakmica, zabio je gol.

Srećom po njega, ako i ne uspije u profesionalnom nogometu, ima zlatnu zaštitnu mrežu ispod sebe...

Komentara 3

ZB
Zoki-Bijela
16:28 15.06.2021.

A osta mi duzan

AB
abram
13:16 16.06.2021.

treba ga dovesti u Hajduka da ga ovi opelješe

DA
Daniel05041986
21:51 15.06.2021.

Koja bedastoća, to je kao da ja kupim sve medalje od najboljeg atletičara i sad sam ja najbolji atletičar na svijetu, tak je i on najbogatiji nogometaš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije