Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJAN REZULTAT

Vincetić i Sinovčić potvrdili norme za POI u Rio de Janeiru

Kristijan Vincetić
Marin Tironi/Pixsell
24.01.2016.
u 15:38

Vincetić je na 100 m leptir isplivao rezultat 1:05.01 osvojivši prvo mjesto u Hrvatskoj, te ukupno četvrto mjesto. Slavio je Kinez Xu Haijiao s rezultatom 1:02.50.

Na otvorenom plivačkom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom koje je danas završeno u Splitu, hrvatski plivači Kristijan Vincetić u disciplini 100 metara leptir i Dino Sinovčić u disciplini 100 metara leđno potvrdili su norme za paraolimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine.

Vincetić je na 100 m leptir isplivao rezultat 1:05.01 osvojivši prvo mjesto u Hrvatskoj, te ukupno četvrto mjesto. Slavio je Kinez Xu Haijiao s rezultatom 1:02.50.

Sinovičić je također bio najbolji u svojoj kategoriji tjelesnih oštećenja s rezultatom 1:17.51, dok je u ukupnom poretku discipline 100 leđno bio četvrti. Pobjeda je pripala Talijanu Riccardu Menciottiju s rezultatom 1:04.03. 

Vincetić i Sinovčić su svojim rezultatima izborili i plasman na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje će se održati u Portugalu od 30. travnja do 7. svibnja, a norme za EP isplivali su i Ante Rađa, Antun Brzak, Tomi Brajša, Kristijan Mamić, Nataša Sobočan i Ana Majsec.

Izbornik hrvatske plivačke reprezentacije za osobe s invaliditetom Slobodan Glavčić ocijenio je ovogodišnje natjecanje, koje je šesti put održano u Splitu, kao najjače i najkvalitetnije do sada. 

"Nadam se da će Split biti i domaćin europskog prvenstva 2018. godine," poručio je Glavčić.

Na Poljudu je nastupilo 149 natjecatelja iz 14 zemalja, a najbrojniji su bili hrvatski plivači kojih je nastupilo 74 s različitim stupnjevima tjelesnih oštećenja.

>> S. Milojević, Španja i Vincetić osvojili srebrna odličja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije