Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi prosvjedi

VIDEO Wales ogorčen zbog Fife: 'Rekli su da je Katar dobar domaćin, navijače su skidali na ulazima'

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group B - United States v Wales
Carl Recine/REUTERS
24.11.2022.
u 16:58

Velšani nisu zadovoljni katarskim organizatorima, odnosno time kako postupaju s njihovim navijačima

Velški nogometni savez ozbiljno je bijesan na organizaciju svjetskog prvenstva, odnosno na Fifu. 

Smatraju kako je ovo bila jako loša odluka što su turnir povjerili Kataru koji se predstavljao kao topao i ugodan domaćin, no izgleda da je situacija potpuno obrnuta. 

>> VIDEO: Izbornik Zlatko Dalić komentirao jučerašnju utakmicu protiv Maroka

- Poručili smo Fifi koliko smo bijesni zbog ove odluke, koja je bila užasna. Razumijem zašto su mnogi uzrujani što nismo imali traku One Love, ali nismo mogli od Balea tražiti da dobije žuti ili crveni karton na svom prvom svjetskom prvenstvu. - počeo je direktor nogometnog saveza Walesa, Noel Mooney.

- Bio sam na stadionu kad su mi počele stizati poruke u kojima je pisalo da su ljudima skidali kape, vezice s cipela i narukvice jer su bile u duginim bojama. Ne možete to ni zamisliti. Rečeno je da će ovo biti inkluzivno, toplo, gostoljubivo svjetsko prvenstvo. Nisam to vidio. Tražim pojašnjenje o tome da se našim navijačima skidaju kape, to je jednostavno užasno.

- Tražili smo od FIFA-e da nam se javi s pojašnjenjem o utakmici s Iranom tako da naši navijači mogu nositi što žele. Oduzet im je glas, a igračima je oduzeta traka. Duboko smo razočarani. Ovo je težak trenutak za nas jer mislimo da bi ljubavna poruka inkluzivnosti bila važna - smatra Mooney. 

Wales je u prvoj utakmici remizirao s SAD-om, završilo je 1:1. 

Standings provided by Sofascore
 

>> Analiziramo igru Hrvatske i probleme koji čekaju Dalića nakon prve utakmice, u studiju Stjepan Tomas

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 
Ključne riječi

Komentara 1

TE
Templo
18:25 24.11.2022.

Dosad sam znao da lisica moze biti bijesna, ali da savez moze biti bijesan?? Zovite veterinara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije