Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOK SUKOB

VIDEO Tijekom policijskog sata huligani napali građane: 'Mostarom odjekuju pucnji'

U Mostaru održan prosvjed zbog policijske brutalnosti
Denis Kapetanovic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.04.2021.
u 16:07

Navijačko nasilje u Mostaru razmjerno je često, a odvija se nedaleko nekadašnje gradske ratne crte razdvajanja između Hrvata i Bošnjaka.

Jedna osoba je teže ozlijeđena tijekom protekle noći u obračunu navijačkih skupina i građana u južnom dijelu Mostara.

Prema medijskim navodima skupina od oko 50 mladića, pripadnika navijačke skupine Zrinjskog Ultrasa, upala je u mostarsko naselje Donja Mahala u vrijeme policijskog sata gdje su se sukobili s mještanima i skupinom Red Army, navijačima Veleža. Tom prigodom jedna je osoba zadobila teže tjelesne ozljede te je smještena u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru. Policija je za sada privela 10 izgrednika.

Po riječima glasnogovornika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevita Marića u obračunu su korišteni razni predmeti, a policija je spriječila teže izgrede.

- Policija je spriječila eskalaciju nasilja i tijekom samog događaja i kasnijim operativnim radom, uhićeno je 10 osoba - rekao je Marić.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić zatražio je najoštrije kažnjavanje izgrednika.

- Ovim putem upućujem oštre riječi osude nakon sinoćnjeg divljanja huligana i napada na privatnu imovinu i građane koji se dogodio u naselju Donja Mahala. Posebice što se napad dogodio za vrijeme trajanja policijskog sata. Od pripadnika MUP-a tražimo da u što kraćem roku javnosti predoči detaljno izviješće o sinoćnjim neredima, a da se svi vinovnici procesuiraju i primjereno kazne - rekao je Kordić.

 

 

 

Navijačko nasilje u Mostaru razmjerno je često, a odvija se nedaleko nekadašnje gradske ratne crte razdvajanja između Hrvata i Bošnjaka.  

Ključne riječi

Komentara 2

PA
Pajdo60
21:33 26.04.2021.

Nisu Hrvati nego bosanski katolici

PU
paul-umpe
18:44 25.04.2021.

nisu bosnjaci nego muslimani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije