Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osjetio derbi

VIDEO Španjolski novinar u šoku gledao Boyse: Majko mila, majko mila!

Bad Blue Boys
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/8
23.11.2019.
u 12:27

Španjolac je svojim pratiteljima naveo da su Bad Blue Boysi jedna od 15 najopasnijih navijačkih skupina na svijetu

Maksimir je posljednjih tjedana bio destinacija brojnih novinara iz Španjolske. Jasno, većina ih je došla zbog Danija Olma, ali Rafaela Escriga još više je privukla želja da uživo vidi glasoviti hrvatski derbi, dvoboj Dinama i Hajduka. 

I doživio ga je Escrig kao malo koji njegov sunardonjak, uz sam travnjak maksimirskog stadiona, a posebno su ga zaokupili navijači. Promatrao je njihovo ponašanje, te tome posvetio nekoliko statusa na svom profilu na Twitteru.

- Maksimirski stadion. Povijesno mjesto jugoslavenskog nogometa danas će još jedanput ugostiti vječni derbi između dva grada koja su stoljećima podijeljena. Ujedinila ih je borba za hrvatsku neovisnost.

Omiljeni hobiji Dinama i Hajduka? Mrziti jedni druge - napisao je u prvom obraćanju svojim pratiteljima, pa nastavio:

- Bad Blue Boyse se smatra jednom od 15 najopasnijih navijačkih skupina na svijetu. Organizirani i brojni. Torcida je, pak, najstarija grupa u Europi. Osnovana je 1950. godine u čast brazilskim tribinama. 

Promatrao je Escrig tribine i kada je na njima gorilo i orilo, pa ostao zapanjen kada su Bad Blue Boysi krenuli sa svojom bakljadom:

Majko mila, majko mila... - vikao je ispred kamere uz kolegu Alexa Ivarsa, pa obećao da će narednih dana objaviti puno duži izvještaj s utakmice.

Na kraju je napisao sljedeće:

- Još uvijek ne vjerujem. Upravo sam svjedočio jednom od najvrućih derbija.

Ključne riječi

Komentara 37

VU
Vukefendija
14:08 23.11.2019.

Kategorija - Navijač. Što je to? Navijačka skupina koja je opasna za što? Previše važnosti se pridaje samoorganiziranoj skupini ljudi koji za vrijeme nogometnih utakmica mašu zastavama, urlaju, ometaju tu istu utakmicu...na ulici određuju koji odjevni predmeti su prihvatljivi. Naši navijači, a nije me briga za navijače iz drugih država, mobiliziraju tisuće policajaca o naš trošak svaki mjesec. Redovito se međusobno tuku i liječe rane na naš trošak. Nemali broj krade po dućanima i benzinskim pumpama, usput, dok idu od kuće do stadiona. Na stadionima uništavaju imovinu koju nikada ne nadoknade. Često se žale da su osjetljivi na društvene probleme, no radije kupuju baklje i kineske zastave, nego knjige i zdravu hranu. Kladionice, droge, markiranje...zar nam neki Španjolac treba reči "gledajte" da to vidimo? Što još sve ne vidimo?

GA
Galo1234
15:50 23.11.2019.

Hajdukovac san rodenjem medutim kad vidim te baklje tko kod ih koristija kazem samo PRIMITIVCI, OLOS. Nevjerovatno bojimo se novog zakona kakav kod bija zakon ako se ponasam pristojno ne zanima me kakav ce biti, ako se ponasam kriminalno svaki mi zakon smeta. ULICA NIKOM DOBOROGA NIJE DONILA PA NECE NI HAJDUKU. Igrac se boji reci da je gleda Dimamo zbog debila. Di smo to mi dosli!?? VOLIM TE HAJDUCE BEZ ULICARA I DODVORNICKI VODA......!!

DU
Deleted user
16:27 23.11.2019.

Upoznao sami te decke. Balavci ili četrdesetogodišnjaci bez obitelji. Glavna preokupacija: utakmice i baklje. Žive za svoje gušteve i ne znam po čemu su bitni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije