Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ DVA DANA

VIDEO Sosa o emocijama prije prve utakmice: Ovo mi je ostvarenje sna, jedva čekam da počne

Doha: Andrej Kramarić i Borna Sosa na konferenciji za medije hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji, Hina
21.11.2022.
u 10:02

Hrvatska otvara SP u srijedu protiv Maroka, a pritisak polako raste.

Jedva čekam da sve počne, kazao je branič hrvatske nogometne reprezentacije Borna Sosa na novinarskoj konferenciji u Dohi dva dana prije prve utakmice Hrvatske protiv Maroka na Svjetskog prvenstva u Kataru.

Za 24-godišnjeg braniča Stuttgarta ovo je prvo veliko natjecanje.

"Lijepo je biti ovdje, drugačije je nego neko drugo natjecanje. Svjetsko prvenstvo je svake četiri godine, ovdje su najbolje reprezentacije na svijetu, svi se veselimo, jedva čekam da počne. Da doživim atmosferu na stadionima jer ih još nismo vidjeli. Nadamo se i što boljem rezultatu," kazao je Sosa.

"Ovo je san svakog igrača"

Prema je igrao za hrvatsku vrstu u mlađim uzrastima na europskom i svjetskom prvenstvu, naglasio je kako je ovo ipak nešto posebno.

"Uvijek me prožmu emocije kada igram za reprezentaciju, no nastup na svjetskom prvenstvu je ostvarenje sna za svakog igrača, pa tako i meni."

21.11.2022., Al Ersal 3, Doha, Katar - Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije u trening kampu Al Ersal 3 u Dohi na SP u Kataru. Andrej Kramaric, Borna Sosa, Tomislav Pacak. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sosa je naglasio kako igranje u zimskom terminu i na polovici sezone ime svojih pluseve i minusa.

"Ima i pluseva i minusa. Energetski je puno bolje, ali negativni dio je što se igrači koji su imali neke ozljede nisu uspjeli na vrijeme oporaviti. Srećom, u hrvatskoj reprezentaciji nismo imali takvih problema."

"Početak je najvažniji i najstresniji"

Hrvatska otvara SP u srijedu protiv Maroka, a pritisak polako raste.

"Nas stalno prati pritisak, ali početak je najvažniji, najstresniji. Puno je lakše ako ostvariš pobjedu u prvoj utakmici, ona može usmjeriti nastavak natjecanja. Naravno, naš cilj je pobjeda," dodao je.

U brojnim analizama navodi se kako je marokanska reprezentacija najopasnija na desnoj strani koju bi trebao čuvati upravo Sosa.

21.11.2022., Al Ersal 3, Doha, Katar - Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije u trening kampu Al Ersal 3 u Dohi na SP u Kataru. Andrej Kramaric, Borna Sosa, Tomislav Pacak. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"Ako to budem ja, imat ću dosta težak zadatak definitivno. Ali, imaju oni dobro i lijevo krilo i igrače u sredini. Moramo se braniti kao ekipa i napadati kao ekipa.

I Sosa je otkrio svog favorita za svjetski naslov.

"Ako izuzmem nas, mislim da će to Argentina i Messi."

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 1

MI
Miko33
12:12 21.11.2022.

Zar njemu nije bio san zaigrati za njemačku reprezentaciju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije