Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Marko Pavić
LIGA PRVAKA

City u pet minuta okrenuo utakmicu protiv Reala, blijedi Juventus poražen od Lyona

City u pet minuta okrenuo utakmicu protiv Reala, blijedi Juventus poražen od Lyona
Foto: Pixsell/Reuters
26.02.2020. u 22:54

U najzvučnijem okršaju osmine finala nogometne Lige prvaka Manchester City je na gostovanju pobijedio Real Madrid s 2:1, dok je u drugom susretu večeri Lyon porazio Juventus s 1:0.

Sudar kraljeva i građana, svakako je jedna od poslastica osmine finala ovoga elitnog natjecanja, a u prvom susretu slavili su gosti okrenuvši rezultat.

Real je poveo u 60. minuti preko Isca, no gosti su okrenuli rezultat golovima Gabriela Jesusa u 78. minuti i Kevina de Bruynea u 84. minuti iz jedanaesterca. Real je utakmicu zaključio s igračem manje nakon to je u 86. minuti isključen Sergio Ramos. Luka Modrić je igrao za Real od prve minute, u 54. minuti je zaradio žuti karton, a teren je napustio u 84. minuti.

Real je bolje otvorio utakmicu, no prvu priliku na utakmici imali su gosti u 21. minuti. Kevin de Bruyne je lijepo uposlio Gabriela Jesusa koji se oslobodio čuvara i pucao, no Thibaut Courtois je fantastično reagirao. Real je uzvratio u 30. minuti preko Karima Benzeme, no Edesron je jednako kvalitetno obranio.

U nastavku su gosti također, prvi zaprijetili. U 55. minuti je pucao Mahrez, no belgijski vratar je obranio. U trenucima dok je City bio sve opasniji, domaćin je poveo, a pogodak je u 60. minuti postigao Isco. Modrić je presjekao loptu, koja se odbila do Viniciusa, a ovaj je produžio do Isca koji je lagano zabio za 1:0.

City je uspio izjednačiti u 78. minuti preko Jesusa koji je zabio glavom na centaršut De Bruynea. Domaćin je tražio prekršaj nad Ramosom, no suci su priznali pogodak.

Samo četiri minute kasnije građani su okrenuli rezultat, a pogodak iz kaznenog udarca zabio je De Bryune. Jedanaesterac je skrivio Carvajal nad Sterlingom. Igra Reala se raspala u 86. minuti kada je Ramos kao posljednji igrač obrane srušio Jesusa i zaradio crveni karton.

Bio je ovo peti međusobni susret Reala i Manchester Cityja i prva pobjeda engleskog sastava. 

Prije tri godine Real je bio uspješniji u polufinalu Lige prvaka, pobijedivši u dvije utakmice ukupnim rezultatom 1:0. Dvoboj na Etihadu je zavšio 0:0, a Real je na svom terenu slavio 1:0, a potom u finalu Atletico Madrid nakon izvođenja jedanaesteraca. Kraljevski klub je bio bolji i 2012. u natjecanju po skupinama ostvarivši pobjedu (3:2) i remi (1:1).

Dodajmo kako se francuski napadač Karim Benzema upisao kao šesti igrač u povijesti Reala s barem 100 nastupa za Real u Ligi prvaka. Ispred njega su Cristiano Ronaldo (101), Roberto Carlos (107), Sergio Ramos (125), Raul (130) i Iker Casillas (150).

U drugom susretu  Lyon je priredio iznenađenje pobijedivši Juventus s 1:0, a pogodak odluke zabio je Lucas Tousart u 31. minuti. Bila je to prva pobjeda lavova u pet međusobnih susreta protiv torinske stare dame.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 21. minuti, a zaprijetio je domaćin, no udarac glavom Kara Ekambija nakon ubačaja iz kornera završio je u vratnici. Daleko bolju igru Lyon je okrunio vodstvom u 31. minuti, a pogodak je postigao Lucas Tousart na asistenciju Houssema Aouara.

Francuzi su u 40. minuti imali još jednu odličnu priliku, no Ekambi je pucao preko gola. Talijanski prvak u prvih 45 minuta nije pokazao ništa, a kako je igrao dovoljno pokazuje podatak da u prvih 45 minuta nije uputio niti jedan udarac u okvir domaćeg gola. 

Juve je u drugom dijelu pojačao pritisak, ali bez konkretne završnice i domaćin je uspio obraniti pogodak prednosti.

Uzvratni susreti su 17. ožujka u Manchesteru i Torinu.

Komentara 9

ER
EroK
07:24 27.02.2020.

Nije mi žao "stare dame", a drago mi je da Mandžo zabija u Arabiji!

DH
dalibor.hren
09:29 27.02.2020.

Konačno je kažnjen najprljaviji i najbezobrazniji igrač, Ramos!!!

SS
sokac sa drave
23:52 26.02.2020.

Prvi gol Jezus cini faul na Ramosu sa dvije ruke ga baca u duelu iz ravnoteze taman toliko dovoljno da dobiva duel sa kapitenom Reala.Koji VAR koji bakraci samo brojite penale za hajduk i shvatit cete koja banda sjedi u kontrolnoj prostoriji.Kada je Sterling usao znao sam da ovaj ide po penal kao i uvjek kada se nemoze dati gol iz igre.Karvajal vrhom kopacke izbija loptu prije pada Sterlinga i nema govora o penalu.Tragicno je bilo nakon utakmice na drugom programu gdje je sjedila druzina hajduka koji su navijali protiv Modrica sto na sudu nije teretijo Mamica.Umjesto da ga hvale na sva usto posto je Luka bio jedan od najboljih na terenu oni govore da su golovi engleza postignuti pravilno.Jad i bjeda naseg novinarstva,nista koristi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije