Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaslužena pobjeda Španjolske

VIDEO Reakcije naših vaterpolista: Osvajanje bronce bi bilo veliki uspjeh

storyeditor/2022-06-29/vaterpolo1.jpg
HVS
01.07.2022.
u 21:24

Španjolci su poveli u prvom napadu i prednost su održavali do kraja susreta. Hrvatska je jedino vodila u prvoj četvrtini (3:2), a u ostatku utakmice se jako mučila u napadu.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u polufinalnom susretu Svjetskog prvenstva u Budimpešti i morat će se zadovoljiti borbom za brončanu medalju. Španjolska je ipak bila prejaka i slavila je 10:5. 

Španjolci su poveli u prvom napadu i prednost su održavali do kraja susreta. Hrvatska je jedino vodila u prvoj četvrtini (3:2), a u ostatku utakmice se jako mučila u napadu. 

Iako je obrana izdržavala teške nalete Španjolaca, napad nije mogao zabiti. Žestoka španjolska obrana i vratar Aguirre bili su veliki problem za izabranike Ivice Tucka. Nije išlo s igračem više, pokušavalo se s uplivavanjima, ali u svakom smislu su se od španjolsku obranu odbijali hrvatski napadi. 

Kapetan hrvatske reprezentacije Ivan Krapić komentirao je susret:

- Po meni samo prvu četvrtinu smo bili u igri. Kasnije kad su se oni odvojili na dva razlike te neke šanse koje smo imali je njihov golman sjajno obranio. Čestitam Španjolskoj na zasluženoj pobjedi. Mi se okrećemo borbi za treće mjesto, kad bismo tu medalju osvojili to bi bio veliki uspjeh za Hrvatsku. Glavu gore, nema žaljenja. Ne možemo vratit vrijeme, nego se okrenut utakmici za broncu.

Dva gola za Hrvatsku dao je Bukić, a po jedan Žuvela, Bašić i Harkov, dok je kod Španjolaca prednjačio Granados s četiri gola.

- Mislim da je vrhunski turnir iza nas i svi ga želimo završiti na jedan pravi način, kako nam i priliči. Mislim da imamo kvalitetu i siguran sam da će se ekipa dići za tu utakmicu za treće mjesto. Znamo da je to veliki uspjeh i želimo tu medalju - rekao je Loren Fatović.

Susret je s tribina pratio i trener europskog prvaka Pro Recca i bivši igrač hrvatske reprezentacije Sandro Sukno, a nakon susreta je kratko razgovarao s našim Antonom Filićem.

- Zaslužena pobjeda Španjolske. Dominirali su od početka. Nismo uspjeli, ali momci trebaju dignuti glavu i pripremiti se za utakmicu za treće mjesto jer bi medalja bila veliki uspjeh. Puno je tu mladih momaka kojima je ovo prvi turnir i medalja bi im dala dodatni motiv za daljnje pripreme jer znamo da nas krajem osmog mjeseca u Splitu čeka Europsko prvenstvo na kojem su veća očekivanja. Nadam se da će svi bit spremni da odigramo jednu dobru utakmicu za medalju - poručio je Sukno.

 

Komentara 1

TR
Travno221
23:37 01.07.2022.

Naši igrači naprosto nisu mogli pratiti genijalnu Tuckovu taktiku s uvođenjem drugog sidraša. Toliko su pazili na to da su zaboravili ono najosnovnije - šutirati na gol i pogoditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije