Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

VIDEO Rangers prekršio pravilo u Uefe, pokojna kraljica im je važnija od toga

Rangers v Napoli - UEFA Champions League - Group A - Ibrox Stadium
Andrew Milligan/PRESS ASSOCIATIO
15.09.2022.
u 11:53

UEFA je dopustila samo minutu šutnje i nošenje crnih traka kao znak odavanja počasti kraljici Elizabeti II. koja je umrla prošli četvrtak u svom škotskom dvorcu Balmoral.

Škotski prvoligaš Glasgow Rangersi sinoć su prije početka utakmice drugog kola Lige prvaka protiv Napolija na Ibroxu zanemarili odluku UEFA-e i pustili himnu "God Save the King".

Rangers, Manchester City i Chelsea zatražili su od UEFA-e uoči drugog kola Lige prvaka da mogu pustiti himnu prije svojih utakmica u srijedu navečer, ali upravno tijelo europskog nogometa ih je odbilo, navodi Sky.  

UEFA je dopustila samo minutu šutnje i nošenje crnih traka kao znak odavanja počasti kraljici Elizabeti II. koja je umrla prošli četvrtak u svom škotskom dvorcu Balmoral.

No Rangersi, povijesno bliski kraljevskoj obitelji, odsvirali su himnu nakon minute šutnje što bi klubu vjerojatno moglo donijeti kaznu od UEFA-e.

Škotski igrači i gledatelji zajedno su otpjevali novu verziju himne Ujedinjenog Kraljevstva, u kojoj je "God save the Queen" promijenjena u "God save the King" u čast novog kralja Charlesa III.

Na jednoj od tribina Ibroxa navijači su nacrtali siluetu glave kraljice na pozadini Union Jacka, zastave Ujedinjenog Kraljevstva.

Na terenu se Rangersi nisu uspjeli oduprijeti Napoliju koji je slavio na kraju 3:0 pogocima Mattea Politana iz penala u 68. minuti, Giacoma Raspadorija u 85. minuti i Tanguya Ndombéléa u sudačkoj nadoknadi (90+1).

Na utakmicama Chelsea i Manchester Cityja održana je minuta šutnje prije početka utakmica, a na tribinama su bili natpisi u čast kraljice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

>> Pogledajte i video: Arijan Ademi upisao 100. nastup u dresu Dinama u Europi

Komentara 3

Avatar Bud Humski
Bud Humski
12:37 15.09.2022.

Kad Skoti zele biti veci Englezi i od Engleza! Kladim se da se to nece dogoditi na bilo kojoj utakmici Celtica!

ZV
zvezdomor
12:18 15.09.2022.

Nekad su Rangersi bili pravi klub

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije