Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za Ligu prvaka

Video: Pokrivač prekrasno zabio, Sheriff izgubio 0:1 u Baselu

'Red Bull Salzburg\'s Nikola Pokrivac and Hapoel Tel Aviv\'s Walid Badier (R) fight for the ball during their Champions League qualifying soccer match in Salzburg August 18, 2010.   REUTERS/Dominic Eb
'DOMINIC EBENBICHLER'
18.08.2010.
u 23:55

Vladislav Stojanov, vratar moldavske momčadi, u 90. minuti susreta sjajnom je intervencijom obranio jedanaesterac Baselovu napadaču Benjaminu Huggelu.

Teško će Salzburg u četvrtom pretkolu Lige prvaka proći preko Hapoela iz Tel Aviva. Izraelci su slavili sinoć u prvoj utakmici 3:2, a u porazu domaće momčadi posebno se istaknuo Nikola Pokrivač. Naš je veznjak zabio pogodak u 28. minuti, a na terenu je proveo cijeli susret. Pucao je s dvadesetak metara lijevom nogom, a lopta se odbila od vratnice u mrežu.

Ljutiti Thomas Schaaf

Prvi pogodak za goste postigao je njihov vratar Enyeama s bijele točke u trećoj minuti. Mnoge je zanimalo kako će Sheriff, momčad koja je izbacila Dinamo, proći u Baselu. Izgubio je 0:1, no daleko od toga da je ispao iz igre. Vladislav Stojanov, Sheriffov vratar, obranio je jedanaesterac u 90. minuti.

Ovo je inače deseti uzastopni Sheriffov nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka, nikada nije izborio elitno natjecanje. U Bremenu su pokazali da postoji život i nakon Mesuta Özila. Dapače, dosta lako su se obračunali sa Sampdorijom (3:1) i tako nastavili ugodnu tradiciju koja kaže da kod kuće nikada nisu izgubili od neke talijanske momčadi.

– Nismo smjeli primiti pogodak u završnici susreta. Sada ćemo u Genoi morati biti savršeno koncentrirani – kazao je ljutiti Werderov trener Thomas Schaaf.

Partizan remizirao

Nade u plasman u Ligu prvaka još uvijek ima Partizan koji je u Beogradu remizirao s Anderlechtom (2:2). Ligu prvaka u Partizanu čekaju još od 2003. godine kada im je to uspjelo pod vodstvom Lothara Matthäusa.

Ako uspiju ovaj put, sigurno će zahvaljivati Anderlechtovu Janu Lesjaku koji je postigao autogol. Među iznenađenja svakako spada pobjeda Brage nad Sevillom (1:0). Čovjek odluke bio je brazilski napadač Matheus u 62. minuti.

Četvrto pretkolo Lige prvaka, 1. susreti:

Za ulazak u LP svaki klub dobit će po četiri milijuna eura. I ove sezone u elitnom natjecanju bit će 32 kluba, razvrstana u osam skupina sa po 4 kluba

Werder - Sampdoria 3:1

Braga - Sevilla 1:0

Basel - Sheriff 1:0

Partizan - Anderlecht 2:2

Salzburg - Hapoel Tel Aviv 2:3

Zenit - Auxerre 1:0

Dinamo (K) - Ajax 1:1

Young Boys - Tottenham 3:2

Sparta (P) - Žilina 0:2

Rosenborg - Kopenhagen 2:1

Komentara 1

DU
duk
07:25 19.08.2010.

Treba nadodati da je Pokrivač postigao prva dva pogotka za vodsvo od 2:0 na utakmici austrijskog kupa u pobjedi RB 4:1. Bio je to petak 13.08. a prvi gol iz prekida pao je u 13. minuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije