Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Johanna Quaas

VIDEO Ova baka je čudo prirode: Blizu je stotoj godini, a i dalje oduševljava gipkošću

Johanna Quaas
Foto: Youtube/Screenshot
1/2
12.04.2019.
u 16:56

Nakon Drugog svjetskog rata gimnastika je bila zabranjena u njenoj zemlji jer se prednost davala timskim sportovima pa se Johanna prebacila na rukomet, a u njemu je također bila uspješna jer je sa svojom momčadi osvojila prvenstvo Istočne Njemačke 1954. godine

Njemica Johanna Quaas 93-godišnja je baka koja je zbog svoje ljubavi i dalje aktivna gimnastičarka, a nalazi se i u Guinnessovoj knjizi rekorda jer je najstarija osoba koja se bavi ovim sportom.  

Gipka baka počela se baviti gimnastikom kada je imala devet godina, a prvi nastup upisala je davne 1934. godine

Nakon Drugog svjetskog rata gimnastika je bila zabranjena u njenoj zemlji jer se prednost davala timskim sportovima pa se Johanna prebacila na rukomet, a u njemu je također bila uspješna jer je sa svojom momčadi osvojila prvenstvo Istočne Njemačke 1954. godine. 

U međuvremenu se udala i rodila tri kćeri, a radila je kao trenerica mladim gimnastičarkama. 

1982. godine srela je, tada 57-godišnja Johanna, dvije prijateljice koje su je nagovorile i motivirale da se opet krene natjecati. 

Danas 93-godišnja baka i dalje oduševljava nastupima na preči i tako otima 'show' po nekoliko puta mlađim djevojkama

>>> Pogledajte nastup 93-godišnje bake gimnastičarke

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije