Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA LEGENDAMA

VIDEO Našim vaterpolistima pred ogled sa Srbijom stigla posebna poruka: Nastavit ćete svoj put prema cilju!

Tomislav Pskvalin
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
30.07.2021.
u 17:10

Moramo ponovo igrati borbeno i organizirano u obrani te agresivno u napadu, baš kao i protiv Crne Gore. I na taj način nastojati pobijediti i u utakmici sa Srbijom, poručuje iz Tokija Ante Vukičević

Sučeljavanja vaterpolista Hrvatske i Srbije vaterpolski su klasici. Te dvije reprezentacije često odlučuju o naslovu, primjerice tako je bilo u finalu prethodnih Olimpijskih igara u Riju 2016. (Srbija je izašla kao pobjednica), a na Igrama u Tokiju sučelit će se u četvrtom kolu skupine B, u subotu u 8.30 sati. Obje vrste imaju po dvije pobjede i poraz, pa su im bodovi iz te utakmice nasušna potreba.

– Srbija ima jednu od najboljih momčadi na svijetu, ostali su na okupu i manje-više igraju u sličnom sastavu kao i u Riju gdje su osvojili zlato. Imaju iznimno opasnog ljevorukog topnika Filipovića, sidraša Pijetlovića i Prlainovića kao organizatora igre, a ti igrači čine okosnicu njihove momčadi. Moramo ponovo igrati borbeno i organizirano u obrani te agresivno u napadu, baš kao i protiv Crne Gore. I na taj način nastojati pobijediti i u utakmici sa Srbijom – poručuje iz Tokija Ante Vukičević koji se nakon kraće krize i blijede igre protiv Australije vratio dvama pogocima u susretu s Crnom Gorom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Slično razmišljaju i ostali naši igrači, uostalom hrvatski se i srpski vaterpolisti iznimno dobro poznaju (mnogi igraju i u istim klubovima), nema tu velikih tajni.

– Zna se da je reprezentacija Srbija skupina fantastičnih igrača, olimpijski je pobjednik, ali budemo li igrali kao protiv Crne Gore, imat ćemo šansi – ističe vratar Marko Bijač.

U jednom od najizjednačenijih olimpijskih vaterpolskih turnira samo je Španjolska u našoj skupini prošla neokrznuta i ima sve tri pobjede. Svi ostali doživjeli su manje ili veće posrtaje. U skupini A, iz koje dobivamo suparnika u četvrtfinalu, Italija se provukla kroz ušicu igle u susretu sa SAD-om.

Za kraj, prenijet ćemo poruku dvostrukog olimpijskog pobjednika Tomislava Paškvalina njegovim nasljednicima u reprezentaciji. On je svojim motivacijskim govorima pomogao vaterpolistima Mladosti da osvoje prvenstvo, pa se sad jednakim žarom na portalu Večernjeg lista obraća i našim reprezentativcima. Uoči utakmice sa Srbijom, u rubrici Paškvina motivacijska minuta, poručio im je:

“Dragi moji vaterpolisti, velika čestitka na velikoj pobjedi nad Crnom Gorom. Kao što sam vam i sugerirao, očito ste napravili kvalitetnu samoanalizu i pronašli ponovno u sebi tu energiju, motivaciju i snagu koju imate i nosite. Nastavite tako dalje, čeka nas dvoboj protiv Srbije, odradit ćete to vrhunski, kvalitetno i nastaviti svoj put prema zacrtanom cilju s kojim ste došli na Olimpijske igre u Tokiju. Vaš Paškva."

>> Pogledajte razgovor s popularnim Paškvom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije