Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRISTINA CIMANOVSKAJA

VIDEO Incident u Tokiju, atletičarka iz Bjelorusije traži azil: 'Ovo liči na otmicu!'

Foto: Reuters
1/8
01.08.2021.
u 17:17

- Molim Međunarodni olimpijski odbor (MOO) za pomoć. Na mene se čini pritisak i silom me žele vratiti u Bjelorusiju, iako nisam pristala na to.

Bjeloruska sprinterica Kristina Cimanovskaja (24) javno je kritizirala Bjeloruski olimpijski odbor, zatim se odbila vratiti u domovinu, a nakon što su je prisilno željeli ukrcati na zrakoplov, zatražila je pomoć japanske policije.

- Molim Međunarodni olimpijski odbor (MOO) za pomoć. Na mene se čini pritisak i silom me žele vratiti u Bjelorusiju, iako nisam pristala na to. Molim MOO da intervenira - objavila je video bjeloruska atletičarka.

Foto: Reuters

Drama se odvila u tokijskoj Zračnoj luci Haneda, a sve što se događalo, Cimanovskaja podijelila je s Reutersom putem aplikacije Telegram, koja ima najbolji sustav enkripcije pa se tako osigurala da nitko ne može presresti komunikaciju.

- Treneri su mi u nedjelju (31. srpnja) ušli u sobu i rekli da se počnem pakirati. Sve jer sam javno prigovorila odluci da me se uvrsti u štafetu 4x400. Nisam se pripremala za to i nisam je trebala trčati, ali samo zato što u Tokio zbog nedovoljnog broja testova na doping nisu doputovale sve atletičarke - objasnila je Bjeloruskinja, koja je trebala 2. kolovoza nastupiti u kvalifikacijama utrke na 200 metara.

 

 

Novinar Tadeusz Giczan, također iz Bjelorusije, navodi da Cimanovskaja traži azil u Austriji. Oglasila se i njegova kolegica, Hana Ljubakova iz Minska.

Foto: Twitter

- Potvrdila je da se boji putovati u Bjelorusiju. Državni mediji već je napadaju i čine od nje negativku. Ovo liči na otmicu - napisala je Ljubakova.

Naime, da uistinu sve liči na svojevrsnu otmicu, potvrđuje činjenica da su je do zračne luke dopratila dva člana bjeloruske sportske delegacije.

Službenih informacija MOO-a, japanske policije, bjeloruskih ili austrijskih vlasti još uvijek nema.

>>> Hrvatska osvojila još jednu medalju u Tokiju

Komentara 19

Avatar dzambo
dzambo
18:48 01.08.2021.

SSSR-Se raspao al izgleda da ''jos i dalje'' na tim bivisim njihovim teritorijama bas onak ''bajno''....

PC
Pacta_Conventa
18:57 01.08.2021.

Nema azila u Japanu , Japan je zemlja koja nikome ne odobrava azil , u Japanu zivi 0 migranata , deportiraju sve koji i slucajno zavrse u Japanu , to je njihova obrana , zemlja je prenapucena , obradive zemljee malo , nafte i sirovina nemaju , jedino sto imaju je pamet i marljivost Japanaca , a za to im migranti ne trebaju

DU
Deleted user
17:31 01.08.2021.

Ovo sliči na otmicu ....Ličiti znači bojiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije