Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLASAJTE I VI!

VIDEO Čovjek koji je dva puta bio u finalu LP-a izabrao najboljeg hrvatskog nogometaša u posljednjih 50 godina

Najbolji nogometaš
PIXSELL
13.01.2022.
u 10:11

– Hvala Večernjem listu što me uvrstio u izbor, lagao bih kad bih rekao da mi ne laska – rekao je Pranjić

Večernji list nedavno je pedeseti put dodijelio trofej najboljem nogometašu godine u najstarijem i najrelevantnijem izboru najboljega hrvatskog nogometaša u kalendarskoj godini. Ta je laskava titula, u izboru desetorice dosadašnjih laureata, deseti put otišla u ruke Luke Modrića.

Pedeseta anketa za izbor nogometaša godine dobit će na početku 2022. godine i svoj "prošireni" nastavak. Naime, u povodu pola stoljeća našega tradicionalnoga izbora, Večernji list tijekom sljedećih 14 dana omogućit će svojim čitateljima da izaberu i najboljega hrvatskog nogometaša u posljednjih pedeset godina.

>> Pogledajte Pranjićev izbor

U prvoj "rundi", koja će trajati do 17. siječnja, izabrat ćemo 25-oricu koja će ući u drugi krug, a onda ćemo do 21. siječnja sve suziti na najboljih 10. Posljednja tri dana, od 21. do 24. siječnja, između tih 10 izabrat ćete najboljeg. Ostavljajte komentare zašto ste izabrali određenog igrača, a najoriginalnijih 10 komentara nagradit ćemo s 10 godišnjih pretplata na premium sadržaj Večernjeg lista.

Danas je red na Danijelu Pranjiću da izabere najboljeg u posljednjih 50 godina. 

– Hvala Večernjem listu što me uvrstio u izbor, lagao bih kad bih rekao da mi ne laska – rekao je Pranjić pa objasnio svoj izbor:

– Meni izbor nije bio toliko težak. Čovjek koji je zadužio hrvatsku javnost i hrvatski nogomet po mojem je mišljenju Luka Modrić. Svi mu moramo odati počast za sve što je napravio. Nadam se da će hrvatsku reprezentaciju još uveseljavati još neko vrijeme i voditi je.

Pranjić, naš nekadašnji reprezentativac, za vatrene je odigrao čak 58 utakmica. Tijekom vrlo bogate karijere nosio je dresove brojnih uglednih klubova, Osijeka, Dinama, Heerenveena, Bayerna, Sportinga, Celte, Panathinaikosa...

S Bayernom je uz Ivicu Olića čak dvaput dosegnuo finale Lige prvaka, 2010. i 2012. godine, međutim oba je puta u završnim susretima s klupe promatrao kako Inter i Chelsea odnose titule.

Prvi nastup za Hrvatsku upisao je u dresu U-21 reprezentacije 2002. godine u kvalifikacijama za Euro 2004., dok je za A reprezentaciju debitirao dvije godine kasnije u Dublinu u prijateljskom susretu s Irskom.

Nastupao je na Europskom prvenstvu 2008. godine u Austriji i Švicarskoj te 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, kao i na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu.

Ključne riječi

Komentara 5

RA
radolizem
21:36 13.01.2022.

Arijan Ademi ima više glasova nego Zvonimir Boban i Alen Bokšić zajedno!

Avatar barba_barba
barba_barba
13:32 13.01.2022.

ko se jos sica, kakav je bio Josip Skoblar, vjerni pratitelji portala ga znaju kao starca koji egoisticki ne da da mu masovni turizam parkira u dvoru rodne kuce i put do plaze skrati priko njegove terace.

Avatar Svrab
Svrab
12:39 13.01.2022.

Ovo nije mjerodavno jer naprimjer mladi danas znaju za Modrića i tu generaciju a ne sjećaju se ili se nisu rodili kad je igrao Prosinečki koji je daleko bolji od Luke. Ima još igrača koji su doprinijeli više od Luke za srebro u Rusiji a nikada nisu dobili priznanje za to. Većina drugih igrača nisu se upleli u mutne poslove kao Luka, sve to treba uzeti u obzir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije