Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usred nereda

VIDEO Bivši prvak brutalno pretukao mladića, objasnio i zašto

J.R. Smith
Foto: PA/PIXSELL/Twitter/Screenshot
01.06.2020.
u 09:47

Incident se dogodio u stambenom području, dalje od nereda koji se odvijaju u nekim dijelovima Los Angelesa

Već nekoliko dana širom SAD-a traju prosvjedi zbog smrti Afroamerikanca Georgea Floyda u Minneapolisu koji je preminuo tijekom policijskog privođenja.

U mnogim gradovima došlo je do nasilja i sukoba prosvjednika s policijom tako da je negdje uveden i policijski sat.

Internetom kruži snimka na kojoj J.R. Smith, bivši košarkaš New York Knicksa i Cleveland Cavaliersa s kojima je 2016. osvojio naslov NBA prvaka, na ulici u Los Angelesu rukama i nogama tuče jednu osobu.

J.R. Smith je na svom Instagramu objavio video i objasnio što se dogodilo. Nije želio da javnost donosi krivi zaključak.

Košarkaš ističe kako fizički sukob s bijelcem nema nikakve veze s bojom kože ili s neredima izazvanima policijskom brutalnošću prema Afroamerikancima.

- Želim da znate, prije nego što ovo sr**e vidite negdje drugdje. Jedan od ovih malih, bijelih ser**a nije znao gdje ide i razbio mi je staklo na kamionetu. Ovo je u stambenom području, nema nikakvih dućana. Razbio mi je prozor, pa sam ga ulovio i isprašio mu guzicu. Ovo nije zločin iz mržnje, ni s kim nemam problema niti itko ima problema sa mnom. Problem je u jeb***m sustavu. Ovaj ser**a mi je razbio staklo i isprašio sam mu guzicu - rekao je J.R. Smith.

Incident se dogodio u stambenom području, dalje od nereda koji se odvijaju u nekim dijelovima Los Angelesa.

Mnoge poznate osobe povodom smrti Georgea Floyda oglasile su se na društvenim mrežama, a među njima je i Michael Jordan.

Evo što je najbolji košarkaš svih vremena napisao na svom Twitteru:

'Užasno sam tužan, povrijeđen i jako ljut. Vidim i osjećam bol jako puno ljudi, njihovu frustraciju i bijes. Podržavam sve one koji su digli glas protiv rasizma i nasilja prema obojenim ljudima u našoj zemlji. Sad je dosta.

Nemam odgovore, ali naš zajednički glas protiv ovakve situacije pokazuje da nas ništa ne može razdijeliti. Moramo paziti jedni na druge i nikad ne smijemo ignorirati ovakvu bezosjećajnu brutalnost. Moramo nastaviti s mirnim prosvjedima protiv nepravde i moramo tražiti odgovornost vlasti. Naš zajednički glas mora pritisnuti vodeće ljude u ovoj zemlji da promijene zakone, a ako to ne učine mi ćemo glasovima na izborima promijeniti njih. O ovome problemu moramo raditi svi zajedno.

Obitelji Georgea Floyda želim izraziti sućut i suosjećanje svima onima koji su pogođeni njegovom smrću koju su uzrokovali isključivo rasizam i nepravda'.

>> VIDEO Toni Kukoč za Večernji list otkrio zašto ga je Jordan isprovocirao

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar marlony
marlony
11:05 01.06.2020.

S obzirom da dotični košarkaš može kupiti milijun takvih kamioneta ovo je dokaz u što se pretvore bogati ljudi. Isto tako da ga on ide prebijati van policije, ok. Mali može poslati svoje frendove i napraviti švicarski sir od njega i njegove obitelji !!!!

Avatar SharonPO87
SharonPO87
14:06 02.06.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​​​.​​k︆︅︆︅︆︅​​​i​​​s​​s​​​​t​​​​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

KA
Kamera
15:56 01.06.2020.

Lika nazove "mali bijeli seronja", a onda kaže da nije rasist. Seronja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije