Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus među vatrenima

Vida se grlio i s Modrićem, a Šveđani nam mogu zabraniti ulazak

Domagoj Vida
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
12.11.2020.
u 00:11

Vida je u Tursku putovao s izbornikom Dalićem te reprezentativcima Kovačićem, Brozovićem, Badeljom, Melnjakom i Oršićem

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je večeras prijateljski susret protiv Turske u Istanbulu (3:3), a utakmica je pala u drugi plan nakon što se saznalo da je naš branič Domagoj Vida, koji je odigrao prvo poluvrijeme, pozitivan na koronavirus!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Abiii #cometobesiktas 🦅😁😅🤣

A post shared by Domagoj Vida (@domagojvida) on

"Nakon što su u ponedjeljak na redovnom testiranju za utakmicu s Turskom svi igrači i članovi stožera bili negativni, u srijedu ujutro obavljeno je redovno testiranje za utakmicu sa Švedskom. Službene rezultate testiranja HNS je dobio iza ponoći po lokalnom vremenu te su pokazali da je reprezentativac Domagoj Vida pozitivan na novi koronavirus. Vida će, sukladno propisima, provesti iduće dane u samoizolaciji u Istanbulu. Svi ostali reprezentativci i članovi stožera, koji su bili negativni na testiranju, po planu će otputovati u Stockholm. Pritom se uzima u obzir da je reprezentacija poštivala sve epidemiološke mjere, sukladno Uefinom Return to Play protokolu.", poručili su iz HNS-a.

No, pomalo je nejasno kako sada ostali naši reprezentativci ne moraju u izolaciju. Svjedoci smo kako su brojni sportaši bili zaraženi, a često su i njihovi suigrači potom morali u izolaciju. Nerijetko i cijele momčadi!
E sad, iz HNS-a dolaze informacije da su se igrači držali epidemioloških uputa, nosile su se maske, držala se distanca. Međutim, zasigurno to nije tako cijelo vrijeme. Primjerice, sam Vida je na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj se grlio s Lukom Modrićem na treningu, a zasigurno je i ostatkom reprezentacije bio u sličnom kontaktu. Isto tako, Vida je u Tursku putovao s izbornikom Dalićem te reprezentativcima Kovačićem, Brozovićem, Badeljom, Melnjakom i Oršićem.

Ono što je sigurno, naši će se ponovno testirati, vjerojatno i više puta do subotnje utakmice, ako do nje uopće i dođe. Jer postoji i opcija da nam Šveđani zabrane ulazak u svoju zemlju, a njihovi zakoni "jači" su i od Uefe i njezinih pravila. Naravno, takav scenarij nije previše izgledan, ali nešto će se ipak pitati i njihove epidemiologe.

Komentara 19

AR
ares2020
04:44 12.11.2020.

Grlio se i Plenković s Novakom Đokovićem koji je bio pozitivan na koronavirus, pa nije išao u samoizolaciju.

RO
roland
01:16 12.11.2020.

Pa što? Neka zabrane Modriću, Kovačiću, Badelju, Melnjaku...igrat će neki drugi i ako su pravi pobijedit će Švedsku. Reprezentacija raste u ovakvim situacijama kada ti korona uzme standardne, a onda momčad pokaže da se rezultat može ostvariti i bez najboljih. Obrana, obrana i čvrsta obrana! Pa makar sa Švedskom bila dosadna utakmica i 0-0.

DU
Deleted user
07:50 12.11.2020.

A zaboravili ste da Plenković kaže da je bio manje od 15 minuta u kontaktu, pa se nije mogao zaraziti. On je rekao da virusu treba najmanje 15 minut bliskog kontakta. To je potvrdio i ministar. Što se promijenilo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije