Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI S OZLJEDOM

Vida neće biti pozvan u reprezentaciju ako ne odigra bar jednu utakmicu ovog tjedna!

27.09.2021.
u 07:00

Ne odigra li ovog tjedna barem jednu utakmicu za Beşiktaş, Vida će propustiti listopadske nastupe vatrenih. U kojima ionako nije neophodan

Ako je do jučer Dalićeva lepeza stopera bila u zabrinjavajućem stanju, onda su vijesti s kraja tjedna ipak ohrabrujuće: od četvorice središnjih braniča koji su donedavno iz različitih razloga bili izvan pogona, trenutačno je samo jedan od njih neupotrebljiv za igru – Domagoj Vida. I taj je dokapetan turskoga Beşiktaşa zapravo jedini dvojben za kvalifikacijske utakmice s Ciprom (8. listopada) i Slovačkom (11. listopada).

No krenimo zapravo od najakutnijega slučaja, a to je stanje Joška Gvardiola, stopera RB Leipziga, koji je u utakmici s Herthom (6:0) bio zamijenjen u 55. minuti.

– Gvardiol je bio upitan tijekom tjedna zbog problema s mišićem, ali on nije ozlijeđen – izjavio je trener Leipziga Amerikanac Jesse March, pa nastavio:

– Razgovarali smo s njim na poluvremenu (utakmice s Herthom) i on je rekao: ‘Možda ne bih igrao 90 minuta, jer moram biti spreman za utorak (Club Brugge u Ligi prvaka, nap.a)’. Mislim da je 19-godišnjaka bilo jako pametno pitati o zamjeni. Ali on će sigurno biti spreman za utorak.

Bio na poštedi i u Dinamu

Tako o Gvardiolu umirujuće govori Jesse Marsch, a činjenice izgledaju ovako: Joško Gvardiol ovoga je tjedna napustio trening Leipziga zbog problema s bedrenim mišićem. Zbog tog je mišića i preventivno napustio igru u utakmici s Herthom. A zbog istih problema koji su se javili na zagrijavanju, u Moskvi je uoči utakmice Rusija – Hrvatska odustao od nastupa, a potom propustio i susrete sa Slovačkom i Slovenijom. Podsjetimo, još dok je bio u Dinamu, Joško je znao biti na poštedi zbog problema s mišićem.

Sve stoga upućuje na to da Dalić, što se tiče našega inače najvrednijega obrambenoga igrača (19 milijuna eura, Transfermarkt), ipak ne može biti spokojan. A upravo je taj nogometni dragulj sa zagrebačkog asfalta predodređen za prirodnoga Vidina nasljednika.

Inače, Joško Gvardiol u prvih pet bundesligaških nastupa za RB Leipzig ima prosječnu ocjenu 3.00 (raspon ocjena u Kickeru 5 do 1), najbolju od svih obrambenih igrača u svome klubu. U kojemu je drugi najmlađi igrač koji je nastupio ove sezone.

A kakva je situacija s Domagojem Vidom? Informacije iz Istanbula govore da je dokapetan Beşiktaşa počeo trenirati nakon što je zbog ozljede pete, zbog koje je čak bio i u gipsu, propustio posljednje tri utakmice. Turskome prvaku sad slijede utakmice s Ajaxom u Ligi prvaka (28. rujna) i Sivassporom u turskom prvenstvu (2. listopada). Ne bude li Vida u njima zaigrao, Dalić će ga vjerojatno osloboditi listopadskih akcija, pod uvjetom da izbornik ostane dosljedan svojoj odluci da ne poziva igrače koji ne nastupaju u klubovima.

Ovdje Dalić zapravo možda i nema problem, budući da je na listi pretpoziva igrač Marseillea Duje Ćaleta-Car, na kojega se izbornik uvijek može osloniti.

Dejan Lovren također će do okupljanja reprezentacije biti spreman, budući da je prebolio virozu zbog koje za Zenit nije nastupio ni u jednoj utakmici nakon rujanskih akcija reprezentacije. Lovrenov povratak očekuje se u srijedu kada Zenit u Ligi prvaka dočekuje Čolakov Malmö.

Na kraju, i kapetan ruskoga Rubina Filip Uremović vratio se u momčad nakon što je imao problema s leđima. Filip je u nedjelju odigrao svih 90 minuta za Rubin na gostovanju u Moskvi kod Dinama, na kojemu je njegova momčad poražena s 0:2. To mu je bio jedanaesti nastup ove sezone, što ga čini našim najkorištenijim središnjim braničem među onima koji igraju u inozemstvu. Jednak broj nastupa ima i Mile Škorić za Osijek.

Okupljanje 4. listopada

Tako izbornik Dalić uoči Cipra i Slovačke, prema sadašnjemu stanju središnjih braniča, može složiti nekoliko sasvim solidnih obrambenih kombinacija: Lovren – Ćaleta-Car, Lovren – Uremović, čak i Uremović – Škorić. Naime, Cipar i Slovačka sigurno nisu suparnici zbog kojih bi izostanak bilo kojega igrača nosio obrise drame. Za silu, izbornik na toj poziciji može koristiti i Josipa Stanišića iz Bayerna, originalno pozvanoga za poziciju desnoga braniča. No to vjerojatno neće biti potrebno.

Vatreni se okupljaju u ponedjeljak 4. listopada u hotelu Capital u Zagrebu, a na Cipar lete 7. listopada. Potom odmah nakon utakmice lete u Osijek.

>>> Dalić pojasnio kako poziva igrače u reprezentaciju

Komentara 2

KA
kajgot
07:51 27.09.2021.

kakva šteta!najveća rupa u obrani,ponekad uopće ne zna gdje je lopta,toliko spor da ga svaki igrač pretrči,a onda krene hvatat rukama,baca se u noge i poslje svega gestikulira kao da je fauliran.

Avatar Oneill
Oneill
07:44 27.09.2021.

Neznam kome treba ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije