Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratnik

Vićan: Zaželio sam se repke i vaterpola jer sam lani pauzirao

'16.11.2008., plivaliste Mladost, Zagreb, Hrvatska - Odigrana je vaterpolo utakmica sedmog kola Jadranske vaterpolo lige izmedju HAVK Mladost (Zagreb) i VK Jug (Dubrovnik). S igracem vise, samo nekoli
'Goran Jakus/24sata'
22.02.2012.
u 11:55

– Nismo bili pravi u Eindhovenu. Obrana nam nije bila čvrsta jer je Burić igrao nakon stanke – smatra Vićan.

Te 2008. zabilježili smo neuspjeh u Pekingu, ali to nije bio jedini razlog za odlazak Frane Vićana iz nacionalne reprezentacije. Obitelj mu je bila odvojena, on je bio u Dubrovniku, a supruga Ana s kćerima Karlom i Petrom u Zagrebu. Sada je drukčije: cijela je obitelj u Dubrovniku, u međuvremenu uvećana za Lanu, kojoj su dvije i pol godine.

– Karli je pet, a Petri devet godina i krenula je u redovitu školu (malo kasnije od vršnjaka jer boluje od Downova sindroma, op. a.) i jako sam zadovoljan njome – ističe 36-godišnji Frano.

Kompletirati zbirku

Dakle, poboljšana obiteljska situacija je jedan, ali ne i jedini razlog za povratak. Jugov se vratar vjerojatno i zaželio reprezentativnog ugođaja...

– Zaželio sam se i reprezentacije i vaterpola općenito jer sam lani zbog ozljede ramena pauzirao gotovo pet mjeseci. A Olimpijske igre u Londonu poseban su mi izazov jer olimpijska mi je medalja jedina koju nemam i bilo bi lijepo kompletirati zbirku – dodao je.

Frano ima svjetsko zlato iz Melbournea 2007. (kada je i zaslužio naziv hrvatska hobotnica) i dva europska srebra, Kup prvaka (s Mladosti) i druge trofeje, među kojima je i čak deset naslova hrvatskog prvaka (šest s Mladosti i četiri s Jugom). Hipotetski, bi li ga pogodilo da u Londonu bude rezerva Paviću?

Može biti i rezerva

– Što bi me imalo pogoditi, to je momčadski sport, najvažnije je da svi skupa damo najviše što možemo, da osvojimo medalju, sve drugo je sporedno. Pavić je odličan vratar i kad sam odlazio, isticao sam da neće biti problema – dobili smo očekivani odgovor od Frane.

Kako je on vidio naše muke u Eindhovenu?

– Nismo bili pravi, a to se vidjelo i iz statističkih pokazatelja. Vratar nam je imao 10 do 15 obrana po utakmici, a mi smo bili u egalu ili gubili. Obrana nam nije bila dovoljno čvrsta, prema mojem sudu najviše zbog toga što je Burić igrao nakon duge pauze. Kad Bura bude mogao dati sto posto, sve će biti puno bolje. Naravno, bilo je tu i brojnih drugih okolnosti koje nam nisu išle na ruku, ali kad ste pravi, ni suci vam ne mogu ništa – zaključio je Frano.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije