Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Kanade

Vettel prvi prošao ciljem, ali je pobjeda pripala Hamiltonu

Lewis Hamilton
Foto: Press Association/Pixsell
1/3
09.06.2019.
u 23:01

Suci su deset krugova vijećali, a onda odlučili kazniti Nijemca s pet sekundi dodatka na ukupno vrijeme.

Lewis Hamilton (Mercedes) ostvario je 78. pobjedu u karijeri te sedmu na stazi Gilles Villeneuve u Montrealu iako je ciljem prvi prošao Sebastian Vettel u Ferrariju. 

Nijemac je zbog kazne od pet sekundi na pobjedničkom postolju morao stajati ispod Britanca koji je ostvario već petu pobjedu u ovoj sezoni.

Odlučujući trenutak utrke dogodio se u 48. krugu, kad je Vettel završio na travi, a pri povratku na stazu zatvorio put Hamiltonu koji je s njim vodio borbu za vodeću poziciju.

Suci su deset krugova vijećali, a onda odlučili kazniti Nijemca s pet sekundi dodatka na ukupno vrijeme. Znajući za Vettelovu kaznu Hamilton se lakoćom održao na zaostatku manjem od pet sekundi i na taj način osigurao treću uzastopnu pobjedu, a petu ukupno u ovoj sezoni.

Iza Vettela i Hamiltona treći je ciljem prošao Monegašanin Charles Leclerc u Ferrariju, dok je Hamiltonov momčadski kolega Finac Valtteri Bottas završio utrku na četvrtom mjestu.

Hamilton nakon sedme od 21 utrke u kalendaru Svjetskog prvenstva formule 1 ima 162 boda, 29 više od drugoplasiranog Bottasa. Treći je Vettel sa 100 bodova, a četvrti Max Verstappen (Red Bull) sa 88.

Sljedeća, osma utrka Svjetskog prvenstva na rasporedu je za 14 dana u Le Castelletu, gdje će se vozači boriti za Veliku nagradu Francuske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije