Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka o prvaku

Vettel: Bolid možda stane, Alonso: Treba mi čudo za naslov...

'McLaren Formula One driver Lewis Hamilton of Britain, Red Bull Formula One driver Sebastian Vettel (L) of Germany and Ferrari Formula One driver Fernando Alonso (R) of Spain drink champagne during th
'ROBERT GALBRAITH'
25.11.2012.
u 10:22

Alonso se nada da će se Vettelu revanširati za 2010. godinu. Mora pobijediti, a Nijemac biti peti... Zanimljivo, Alonso je vodio ove sezone 1683, a Vettel 1290 km.

Siromašni klinci iz rodnog grada Ayrtona Senne sjedit će u prašini ispred svojih potleušica samo sto metara od staze i kroz ogradu gledati tko će biti novi kralj. Bik ili konj. Plavi ili crveni. Dva dvostruka prvaka. Sebastian Vettel protiv Fernanda Alonsa. Na grand finalu u brazilskom Sao Paulu (17 sati, regionalne televizije) "El nuevo Rey" krunit će se u njihovu dvorištu, na Interlagosu.

– Stresno je što će samo 71 krug odlučivati o prvaku. Sve što sam gradio mjesecima sada se briše – žali se Alonso.

Zbog 13 prednosti "fore", Red Bull ima "igrača više". Vettelova je matematika sljedeća – mora biti među prva četiri. Ako bude između 5. i 7. mjesta, Alonso ne smije pobijediti...

– Zamjerate mi da je moj uspjeh zasnovan samo na mom superiornom bolidu. Ali, nitko nikad nije u lošem autu bio dominantan. Ni Schumacher u Jordanu, ni Alonso u Minardiju, pa ni ja u Torro Rossu. Do naslova može samo dobar vozač u superbrzom bolidu. Samo da mi ne stane... Alternator je još enigma – kaže Vettel.

Bit će to ujedno revanš za 2010. godinu, kada je isti dvojac odlučivao, a Vettel pred nosom Alonsu uzeo naslov.

– Ne uživam u pobjedama, nego mrzim gubiti! Do naslova mogu i da ne pobijedim, moram samo završiti na podiju ako Vettel stane. A to bi se moglo dogoditi. Iskreno, trebat će mi čudo – kaže Alonso. Neće ga ohrabriti činjenica da u dosadašnjih deset pokušaja u Brazilu nikad nije uspio pobijediti. A sad mora.

Uspije li Vettel, postat će tek treći vozač u povijesti koji je tako dominirao. Bit će mu to treći naslov zaredom, a uspjeli su to samo Juan Manuel Fangio (četiri zaredom) i Michael Schumacher (pet).

Ključna su dva trenutka. Renaultov motor ima problema s alternatorom. Dva puta ga je to ove sezone zaustavilo, a Mark Webber je morao odustati prije tjedan dana u Teksasu. Stvar nisu popravili. Ako bolid stane, gotovo je. Ako padne kiša, što je izgledno, Alonso je u prednosti.

– Kad je mokro, onda je Alonso brz. Spretan je po kiši, a i Ferrariju to odgovara. A kad ovdje padne, onda teku rijeke i teško je voziti, ništa se ne vidi. A u tome je on kod kuće. Bude li suho, Vettel će se lako provozati do naslova – kaže Jenson Button.

Rekorder Michael Schumacher u svojoj posljednjoj predstavi imat će tek epizodnu ulogu... Prognoze ne postoje, samo sudbina koja odlučuje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije