Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNO NA SKUPŠTINI HOO-a

Veštić: Dobili smo novac za dva mjeseca!

Veštić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/7
22.12.2016.
u 14:28

Mi se osjećamo kao da nam je ovogodišnji olimpijski uspjeh kazna. Za redovni program atletike predviđeno je 3,3 milijuna kuna, a za medijsku promociju 3,8 milijuna kuna pa ne znam što bih na to rekao - kaže Veštić

Uz samo dva glasa protiv, Skupština HOO-a usvojila je prijedlog financijskog plana HOO-a za 2017. A njemu se usprotivio jedino Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, uvjeren da je on diskriminirajući za njegov sport pa tako i za olimpijske pobjednice Sandru Perković i Saru Kolak.

Osim toga, Veštić se pobunio i za izdvajanje za Sportsku televiziju:

- Mi se osjećamo kao da nam je ovogodišnji olimpijski uspjeh kazna. Za redovni program atletike predviđeno je 3,3 milijuna kuna, a za medijsku promociju 3,8 milijuna kuna pa ne znam što bih na to rekao.

Nezadovoljan je Veštić bio i s novcem kojeg će je će u 2017. osvajači medalja u Riju dobiti za stipendije, pripreme i natjecanja u sklopu "Programa Tokio", a to je 120 tisuća kuna.

- Potrošit ćemo ove novce u dva mjeseca pa ćemo onda doći k vama. Vidim da je za top kandidate za 2018. predviđeno po sportašu 148 tisuća kuna, za 2019. 169 tisuća kuna, a u olimpijskoj 2020. samo 119.000, valjda zato što Igre počinju u srpnju. .

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop odgovorio je Veštiću, za kojeg u HOO-u smatraju da je nastupao s Mostovim političkim zaleđem:

- Svote o kojima govorite samo su redovne programske aktivnosti, a na to dolaze i sredstva iz razvojnih programa.

A Čop je bio i taj koji je predstavio i svote kojima se hrvatski sport može nadati u 2017. HOO bi naredne godine trebao uprihodovati 122 milijuna kuna od igara na sreću, ali i 11 milijuna kuna iz drugih prihoda (7 milijuna kuna od marketinga, 3,3 milijuna od Olimpijske solidarnosti...).

- Došli smo u situaciju da naš najveći nogometni klub ima proračun veći za 90 milijuna kuna od HOO-a i zato hitno moramo mijenjati percepciju sporta jer se za HOO izdvaja jedan promil od državnog proračuna. Stoga tražimo da se četverogodišnji projekti olimpijskih igara financiraju izravno iz državnog proračuna, a ne iz sredstava igara na sreću.

Nakon što je objavljeno da će HOO na račun Zaklade hrvatskih sportaša uplatiti 50 tisuća kuna, delegat Kluba olimpijaca Dubravko Šimenc upozorio je na slabo financijsko stanje te Zaklade koja se bavi pomaganjem socijalnim slučajevima među sportašima.

- Bilo mi je neugodno na sastanku Zaklade pa vas molim da učinimo nešto da se ona napuni novcima. Stalno dobivamo zahtjeve za pomoć, a neki dan smo dobili zahtjev od jedne paraolimpijke za kolica vrijedna 8.000 kuna. Mi ćemo njoj pomoći uskoro, no apelirao bih da pokrenemo više dobrotvornih akcija za tu svrhu.

Hrvatska olimpijska obitelj jučer se ponovo proširila pa je u privremeno članstvo primljen Hrvatski džiju džicu savez, a istaknuto je da su nakon Rija status olimpijskih sportova dobili i bejzbol, softbol, karate, koturaljkanje i slobodno penjanje te od sada glas tih nacionalnih saveza vrijedi za dva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije