Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzinski izazov

Veslač Martin Sinković u neobičnoj ulozi: Ne znam hoću li plakati ili vrištati

Valent i Martin Sinković
Goran Stanzl/Pixsell
15.04.2021.
u 13:16

Ne znam hoću li vrištati, plakati ili ću se smijati, a možda i pozelenim. Ako mi nakon te vožnje ne bude dobro ja ću Adriena staviti u čamac pa će on završiti u vodi, šali se Martin

Martin Sinković (31), višestruki svjetski i europski veslački prvak te aktualni olimpijski pobjednik, prihvatio je brzinski izazov. Pristao je ovog vikenda provozati se s jednim od najboljih svjetskih reli-vozača Adrienom Fourmauxom. Obojica su, baš kao Martinov brat Valent, "manekeni" Red Bulla pa je tako i došlo do toga da Martin nakratko postane suvozač jednom od najperspektivnijih reli-vozača današnjice koji se sprema za nastup na predstojećem Croatia rallyju.

– Nakon osvajanja petog europskog zlata mnogo ljudi mi se javilo rekavši mi da izgledamo kao da imamo motor u čamcu, a jedini motori smo brat i ja. No, ovaj vikend ću se okušati u jednom sportu s motorom. Dobio sam nevjerojatnu priliku. Naime, u svom natjecateljskom automobilu provozat će me Adrien Formaux. Nisam još siguran hoću li vrištati, plakati ili smijati se. Na snimkama ćete vidjeti sve moje emocije, a možda i pozelenim. Nikad se ne zna – kazao je Martin i okrenuo na šalu:

– Istestirat ću ja njega. On mora dokazati da je bolji vozač od mene. Ako ću imati povjerenja u njega, dopustit ću mu da me provoza po jednoj trasi.

U jednoj od verzija najave onoga što ga čeka, također šaljivoj, mlađi brat Sinković kazao je i ovo:

– Dragi kolega iz Red Bulla me nazvao i zamolio da pogledam kako vozi, da mu ukažem na eventualne pogreške. Stvarno je sretan što dolazi u Hrvatsku, želi tu pobijediti pa me zamolio da mu trenerski pomognem, što sam i prihvatio. Dobar je vozač, no vidim i gdje bih ga mogao poboljšati tako da vjerujem da će brzo voziti za vrijeme WRC relija koji se održava u Hrvatskoj od 22. do 25. travnja.

Premda je jedan od sitnijih veslača u svojoj disciplini, Martin je još uvijek odveć robustan za reli suvozača:

– Čuo sam da su njihovi suvozači dosta mali, da je ograničenje do 85 kg tjelesne težine, a ja imam 97 kg. To mi je životna prilika, nekako ću se ugurati u taj auto pa makar morao i na neku dijetu. Bude li me prebrzo vozio i ako mi nakon toga neće biti dobro – stavit ću ja njega u čamac i onda će on završiti u vodi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije