Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselin Vujović:

Neću ići od kuće do kuće i zvati navijače, ali nam trebaju

Veselin Vujović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
20.11.2015.
u 23:07

- Nikad nisam molio gledatelje da dođu u što većem broju, ali sada ću prekršiti to pravilo. Jer, možda će baš gledatelji biti naš osmi igrač Na sto muka sam, nema Stepančića, Šandrka i Šušnje...

Veselin Vujović, trener rukometaša PPD Zagreba, ponovo je onaj pravi – nasmijan, pun štosova, raspoložen. Sve ono što nije bio u posljednjih dvadesetak dana, od onog nesretnog poraza u Istanbulu od Beşiktaşa. Čak je bio prilično neraspoložen i nakon poraza u Flensburgu, bez obzira na to što je njegova momčad igrala jako dobro.

Neću ići po kućama, ali...

– Istina, dogodilo se dosta negativnih stvari – poraz od Beşiktaşa, ozljede Stepančića, Šušnje i Šandrka. Pa i moje razmišljanje o odlasku iz kluba. Sada je sve to iza nas, i da smo u subotu kompletni sigurno bismo pobijedili. Ovako, bit će nam jako teško. Prošle sezone imao sam slatkih briga koga ostaviti na tribini, mogao sam kombinirati igrače po pozicijama, a sada se vrlo lako može dogoditi da u sastavu imamo četiri lijeva krila – Mihića, Markovića, Kovačevića i Šprema. Nikad nisam molio gledatelje da dođu u što većem broju, ali sada ću prekršiti to pravilo. Jer, možda će baš gledatelji biti naš osmi igrač i treba nam puna Arena. Naravno da neću ići od kuće do kuće i zvati ljude – istaknuo je Vujović.

U Flensburgu ste iznenadili Ljubomira Vranješa, njihova trenera, obranom 5-1 s izbočenim Pavlovićem. Pripremate li neko novo iznenađenje?

– Imam plan i sliku kako ću ga iznenaditi. Bitno je da smo izašli iz igračke krize. Dobro je što igramo protiv tako jake momčadi, zato što puno bolje igramo protiv jačih i pred punom dvoranom nego protiv slabijih i u polupraznoj dvorani. Moj je plan da u preostale tri utakmice Lige prvaka do kraja ove godine osvojimo šest bodova. S tim bodovima, ostali bismo u gornjem dijelu tablice i napali Kiel na četvrtome mjestu – rekao je Vujović.

U Flensburgu je briljirao Domagoj Pavlović. Bilo bi sjajno kada bi ponovio takvu rolu, no svi dobro znamo da bez pomoći ostalih suigrača neće ići. Sandro Obranović bi trebao biti taj koji će morati povući i igrati u malo većoj brzini nego što igra u posljednje vrijeme.

– Trebate znati da je Sandro trenutačno jedini lijevi vanjski igrač i velik je teret pao na njegova leđa. Da imamo Mandalinića, bilo bi sve lakše. Jednostavno nemamo igrača koji ga može zamijeniti. Imamo previše srednjih vanjskih – ističe Vujović.

I meni su lopte ispadale

A vratari? Ne ide im u posljednje vrijeme...

– Ne znam kako da riješim taj problem. Nikako da se ustale na 10-15 obrana. Da su toliko udaraca obranili u Flensburgu, sada bismo imali dva boda više. Puno razgovaram s njima. Razumijem da im nekad ne ide baš sve kako bi htjeli, da lopta ne sluša. Pa i meni je znala ispadati iz ruke.

Kako nadomjestiti izostanak Luke Stepančića?

– Teško. Moramo za subotu pronaći rješenje uz Šebetića. Je li to Zlatko Horvat? Možda. Znam samo da ćemo morati naći igrača za drugi dio sezone. Igrača koji će biti dobar i jeftin – rekao je trener zagrebaša.

Dobrivoje Marković došao je kao pojačanje na lijevom krilu. No, u posljednje vrijeme Zagrebova krila nemaju baš puno prilika. U utakmici s Flensburgom su Marković i Raković dobili samo po jednu loptu.

– To što krila ne zabijaju ne znači da na njih ne igramo. Bio bih najsretniji da nam krila po utakmici postižu po 15 pogodaka. Tada bih bio uvjeren da svakoga možemo pobijediti. Još neka kružni napadači dodaju 10 pogodaka i to bi bilo to – zaključio je Vujović. 

>> Veselin Vujović za Flensburg ostao i bez pivota Leona Šušnje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije