Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez medalje na EP

Veselin Đuho: Treba vratiti Burića i Boškovića!

18.06.2014., Zagreb - Otvoreni trening i konferencija za medije hrvatske vaterpolo reprezentacije na bazenu SRC Mladost. Trener Ivica Tucak.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/2
25.07.2014.
u 15:30

Izbornik Tucak? Griješio je, ali nije ni Ratko Rudić osvajao medalje baš na svim natjecanjima

Možda su nas u završnici utakmice s Italijom suci oštetili za jedan nedosuđeni peterac (Talijani uvijek imaju blagu pomoć arbitara jer su jaki u strukturama i imaju Lonzija), ali činjenica je da mi na Europskom vaterpolskom prvenstvu u Budimpešti nismo bili pravi. Izgubili smo od Talijana i Mađara, remizirali sa Srbima i Španjolcima, mučili se čak i s Francuzima. Ostali smo bez medalje pa će nam eventualno peto mjesto i viza za SP u Kazanju 2015. biti slaba utjeha.

Vidjelo se da tu nedostaje kvalitete, naša reprezentacija nije više tako ujednačena kao prije. Priznajući mu probleme koje je imao, možemo ustvrditi da je izbornik Ivica Tucak promašio i u odabiru igrača i u pripremi za utakmice, posebno psihološkoj (Talijane smo očito malo podcijenili uljuljkani visokim pobjedama u pripremnom razdoblju), a ni s izmjenama i minutama odmora nije imao sreće. No mlad je i njemu će ovo biti velika škola. Ni Ratko Rudić nije osvajao medalje baš na svim natjecanjima.

Samo postaja do Rija

– Suzdržao bih se od komentiranja naše igre, za to ipak ima kompetentnijih ljudi od mene. Ja sam ipak samo trener mlađih juniora Mladosti i to je očito moj trenerski domet – ne bez cinizma ustvrdio je Dubravko Šimenc i dodao:

– No složio bih se s Igorom Hinićem da treba sjesti sa svim najboljim igračima i privoljeti ih da igraju za nacionalnu vrstu. Ovo jest neuspjeh, ali Budimpešta je ionako samo jedna od postaja na putu do Rija – napomenuo je Šimenc koji je kao igrač osvojio čak četiri europska srebra (uz dva svjetska i jedno olimpijsko zlato).

Pa čujmo i drugo mišljenje. Potražili smo odgovor kod stručnjaka s juga, jednoga od najuspješnijih hrvatskih vaterpolskih trenera.

Mladi se nisu iskazali

– U svakom slučaju naša reprezentacija nije toliko snažna koliko bismo mi htjeli. Boškovića, Burića i Obradovića – sad ne ulazim u razloge zašto ih nije bilo – teško je bilo nadomjestiti. No zabrinjavajuće je i to da se naši mladi igrači nisu iskazali, kao što su to primjerice talijanski. Nisu pružili ono što smo od njih očekivali – kazao je Veselin Đuho, nekad i sam izbornik hrvatske reprezentacije, dodavši:

– Sama igra i nije bila toliko loša. Bili smo blizu i Srbima i Mađarima, pa i Talijanima. Ali jedan je pad očit.

Đuho se zalaže za vraćanje u reprezentaciju Burića i Boškovića i u tome nije usamljen. No mi bismo tome dodali još dvojicu igrača kojih trenutačno nema u nacionalnom sastavu – Pavu Markovića i Kristijana Milakovića. Uz oporavljenoga Paula Obradovića, to bi bilo to. Naša igračka baza u vaterpolu nije velika i svakog bismo kvalitetnog igrača morali cijeniti, da ne kažemo tetošiti. Pa, ako je Buriću i Boškoviću trebalo jedno slobodno ljeto, dajmo im ga. Ne moramo ih zbog toga prekrižiti za sva vremena!

>>Talijani potopili dupine, ništa od borbe za medalju na EP

Komentara 1

Avatar Milimir
Milimir
21:57 25.07.2014.

Kad sam ja to rekao, ali tko sluša Milimira!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije