Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Verstappen pobijedio u Brazilu, Hamilton kažnjen

Max Verstappen
Foto: PA/Pixsell
1/3
17.11.2019.
u 20:53

Finac Valtteri Bottas (Mercedes), drugi u ukupnom poretku, utrku nije završio zbog kvara, a puno gore su prošli vozači Ferrarija Monežanin Charles Leclerc i Nijemac Sebastian Vettel, koji su se četiri kruga prije kraja međusobno sudarili i ostali bez plasmana

Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu pobijedio je na F1 Velikoj nagradi Brazila, pretposljednjoj utrci sezonu Formule 1, održane na stazi Interlagos. 

Drugo mjesto osvojio je Francuz Pierre Gasly (Toro Rosso), koji se po prvi puta u karijeri popeo na pobjedničko postolje, a treći je bio svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) koji je kasnije kažnjen.

Max Verstappen
1/3

Hamilton se u zadnjem krugu sudario Red Bullom Alexa Albonom, pa je propala šansa za prvi tajlandski podijem u povijesti. 

Zbog tog sudara Britanac je kažnjen s dodanih pet sekund, pa je svjetski prvak s trećeg pao na sedmo mjesto.

Treće mjesto je tako osvojio Španjolac Carlos Sainz ml. (McLaren), kome je to prvi puta da je na pobjedničkome postolju.

Finac Valtteri Bottas (Mercedes), drugi u ukupnom poretku, utrku nije završio zbog kvara, a puno gore su prošli vozači Ferrarija Monežanin Charles Leclerc i Nijemac Sebastian Vettel, koji su se četiri kruga prije kraja međusobno sudarili i ostali bez plasmana.

Njihov sudar u potpunosti je iskoristio Verstappen, koji je sada treći s 260 bodova, Leclerc je ostao na 249, a Vettel na 230 bodova. 

Zadnja utrka sezone je za 14 dana u Abu Dabiju.

Komentara 2

MB
Medo Brundo
20:56 17.11.2019.

Sebastian je najveci problem Ferrarija

Avatar stef99
stef99
10:56 18.11.2019.

Očito je ženidba Vettela, bila njegova kastracija, frajer se pretvorio u hidiota bez jaja, katastrofa kakva budala ispada na trkama, Ferrari ga mora ćim prije otjerati iz ekipe, ........ ba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije