Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletika

Vera Begić za svoj klub neće bacati samo disk nego i kuglu, koplje i kladivo!

Vera Begić
P. Lovrović
04.06.2011.
u 09:48

Nakon nastupa u Brazilu i Beogradu, domaćim gledateljima će se prvi put ove sezone predstaviti Ana Šimić koja hvata normu za SP.

Najbolji zagrebački atletičari i atletičarke nastupit će ovaj vikend na Hrvatskom kupu u Varaždinu. Predvodit će ih Sandra Perković, dvostruka pobjednica Dijamantne lige u bacanju diska. Sandra će nastupati za Dinamo Zrinjevac u bacanju diska, ali i kugle. U obje discipline je hrvatska rekorderka. No, neke atletičarke i atletičari nastupit će u disciplinama za koje nisu baš specijalisti. Tako će Vera Begić, reprezentativka Hrvatske u bacanju diska, kako bi za svoj klub Kvarner osvojila što više bodova, nastupiti i u bacanju kladiva, kugle i koplja! Milan Kotur, inače reprezentativac na 400 metara prepone, nastupit će za Agram u bacanju koplja.

– Milan je bivši desetobojac, pa mu bacanje koplja nije strana disciplina. No, njegov rezultat u bacanju koplja neće biti bodovan za Hrvatski kup nego samo za ekipno prvenstvo. Računamo da bi naši atletičari momčadski mogli postići dobar rezultat – istaknula je Ljiljana Ćulibrk, direktorica kluba, koja će ujedno nastupiti u utrci na 3000 metara zapreke i u utrci na 5000 metara.

Hrvatska prvakinja u triatlonu Darija Pletikapa pojačat će Dinamo Zrinjevac u utrkama na 3000 i 5000 metara, dok će Ava Marušić, kojoj je specijalnost skok s motkom, nastupiti za Dinamo još i u troskoku.

Alen Melon, trenutačno naš najbolji visaš, nastupit će za Istru i u troskoku.

Nakon nastupa u Brazilu i Beogradu, domaćim gledateljima prvi će se put ove sezone predstaviti Ana Šimić koja hvata normu u skoku u vis za Svjetsko prvenstvo u Taeguu (J. Koreja).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije