Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Serie A

Veliki torinski derbi pomaknut zbog tužne godišnjice

Juventus - Ajax
Foto: Pixsell/Reuters
1/3
20.04.2019.
u 00:07

Namjera je bila izbjeći igranje na 70. godišnjicu zrakoplovne nesreće u kojoj je 1949. godine prilikom povratka iz Lisabona poginula trofejna generacija igrača Torina.

Vodstvo talijanske lige u petak je objavilo kako se gradski derbi između Juventusa i Torina neće igrati u subotu 4. svibnja, već je novi termin tog susreta petak 3. svibnja u 20:30 sati. 

To je učinjeno kako bi se izbjeglo igranje na 70. godišnjicu zrakoplovne nesreće u kojoj je 1949. godine prilikom povratka iz Lisabona poginula trofejna generacija igrača Torina.

U godinama neposredno nakon Drugog svjetskog rata Torino je bio najbolji nogometni klub u Italiji te je osvojio pet uzastopnih naslova prvaka, međutim zrakoplov koji je vraćao momčad iz Lisabona s prijateljske utakmice protiv Benfice se zbog loših vremenskih uvjeta zabio u brdo Supergu iznad Torina.

U toj nesreći poginula je 31 osoba od kojih su 18 bili igrači Torina.

Predsjednik Torina Urbano Cairo ranije je apelirao na promjenu datuma odigravanja torinskoga derbija rekavši kako očekuje od onih koji vole nogomet da pronađu pravi odgovor, a njegov je apel urodio plodom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije