Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u 52. godini

Veliki Rus Slava Fetisov ponovno na ledu

Fetisov
10.12.2009.
u 17:09

Slava Fetisov (51), proslavljeni bivši ruski hokejaš iz slavnog naraštaja osamdesetih godina, koji je žario i palio svjetskim hokejem, vraća se na led kao igrač.

Trener CSKA Nemčinov najavio je da će Fetisov igrati u prvenstvenoj utakmici protiv SKA iz Sankt Peterburga. Ostalo je nejasno hoće li Fetisov igrati za CSKA do kraja ove sezone. Zaigra li, bit će to prvi put nakon deset godina otkako je okačio klizaljke o klin.

Punim imenom Vjačeslav Aleksandrovič Fetisov legenda je ruskog hokeja, s reprezentacijom nekadašnjeg SSSR-a osvojio je zlatne medalje na olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. i Calgaryju 1988. te srebro na OI u Lake Placidu kad su Zbornaju u finalu zaustavili Amerikanci. Sedam puta osvajao je naslov svjetskog prvaka. Zajedno s Igorom Larionovom bio je prvi ruski hokejaš koji je prebjegao u NHL ligu, zbog čega je imao i problema. Kasnije je tamo osvojio dva Stanley cupa s Detroitom (1997. i 1998.).

Fetisov je kasnije bio izbornik ruske reprezentacije, ali i ministar sporta u Rusiji od 2002. do 2008.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije