Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donio klubu 28 milijuna eura

Veliki podvig Hrvata! Nakon preokreta srušio Ronalda i veliki Juventus

Ivan Jurić
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
Autori: Hina, Edi Džindo
08.02.2020.
u 22:57

Verona je ovom pobjedom skočila na šesto mjesto sa 34 boda, dok je Juventus i dalje vodeći sa 54 boda. Drugi Inter, koji u nedjelju igra gradski derbi s Milanom, ima 51, a treći Lazio koji će gostovati kod Parme, 50.

Nogometaši Verone, koje vodi hrvatski trener Ivan Jurić, priredili su veliko iznenađenje u 23. kolu talijanskog prvenstva svladavši na svom terenu vodeći Juventus sa 2-1 (0-0). 

Verona je trebala povesti u prvom poluvremenu, ali je pogodak Kumbulle u 20. minuti poništen zbog milimetarskog zaleđa. Kada je sredinom nastavka Cristiano Ronaldo u 65. minuti prevario svog čuvara, bivšeg stopera Dinama Rrahmanija, te pogodio za vodstvo Juventusa činilo se kako će torinski sastav ponovno osvojiti bodove bez velike igre. No, u 76. minuti Borini je iskoristio veliku pogrešku Pjanića i poravnao na 1-1, da bi Pazzini u 86. minuti iskoristio kazneni udarac za Veronu koji je dosuđen zbog Bonuccijeva igranja rukom.

Verona je ovom pobjedom skočila na šesto mjesto sa 34 boda, dok je Juventus i dalje vodeći sa 54 boda. Drugi Inter, koji u nedjelju igra gradski derbi s Milanom, ima 51, a treći Lazio koji će gostovati kod Parme, 50.

Zanimljivo, Verona je jedina momčad u cijeloj Serie A koja nema igrača s više od tri pogotka u sezoni. Napad im predvode nedokazani Talijan Valerio Vere koji je stigao na posudbu iz Sampdorije, Samuel di Carmine koji je inače dugogodišnji drugoligaški napadač te vremešni Giampaolo Pazzini koji je u 35. godini jako daleko od svojih najboljih dana.

Uzevši u obzir tako slab napadački kadar (preslab za prvoligaški klub), pravo je čudo da je Verona u gornjem dijelu tablice. Pravo je čudo i zato što je Jurić od svojeg dolaska primoran krpati kadar posudbama jer, podsjetimo, ulazak u Serie A nije kao ulazak u Premiership gdje dolazi enorman novac od TV prava. Od 28 igrača koje momčad ima na raspolaganju u kadru je čak 11 posuđenih igrača, što je zabrinjavajuća činjenica za roster kluba u idućoj sezoni.

Ostali su već zaboravljeni

Ne samo da je Jurić puno uštedio, već je omogućio i brzu zaradu za klub. Od igrača koje je doveo Jurić je napravio igračine i nevjerojatno brzo na njima profitirao. Na Rrahmaniju je u šest mjeseci ostvaren čisti profit od 12 milijuna eura, a na Sofyanu Amrabatu 16,5 milijuna eura.

Dok su ostala tri Hrvata koja su počela sezonu najjačih pet liga, Kovač, Čović i Tudor, već zaboravljeni kao treneri u najjačoj konkurenciji, Jurić u Italiji ostavlja znatan trag.

Ključne riječi

Komentara 2

DE
derin
00:06 09.02.2020.

Bravo majstore! Vrlo kvalitetan stručnjak, koji čeka svoju pravu priliku.

Avatar HotAna
HotAna
23:39 08.02.2020.

Роzіvаm vas u рrivatni hrvаtskі sеks kІub - www.GetMeets.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije