Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos u Brazilu

Prosvjednici pokušali blokirati ulaz na stadion, policija ih rastjerala sazavcem

Torcida u Sao Paulu
Foto: Torcida/Facebook
1/6
12.06.2014.
u 19:11

Prosvjedi su organizirani i neposredno prije početka natjecanja, a šest sati prije početka susreta Hrvatske i Brazila došlo je do velikog sukoba s policijom

Brazil se već mjesecima, pa čak i godinama suočava s demonstracijama vezanim uz organizaciju Svjetskog prvenstva. Narod je na rubu gladi, a u organizaciju ovako velikog natjecanja utučen je golem novac. Milijarde i milijarde dolara potrošene su, a Brazilcima to baš i nije najbolje sjelo.

Prosvjedi su tako organizirani i neposredno prije početka natjecanja, a šest sati prije početka susreta Hrvatske i Brazila došlo je do velikog sukoba s policijom. Prosvjednici su uzvikivali: "Neće biti Mundijala", a policija je uzvratila suzavcem. Kako javljaju brazilski mediji, nekoliko je osoba ozlijeđeno.

Brazilski mediji nekoliko sati prije početka javili su kako su prosvjednici pokušali blokirati ulaz na stadion. Policija ih je rastjerala suzavcem, a sve je veći broj uhićenih.

Inače, u sinoćnjim, mirnim prosvjedima, sudjelovali su i pripadnici Torcide, navijačke skupine iz Splita. Pohvalili su se fotografijom na svojoj službenoj Facebook stranici, a na njihovu transparentu pisalo je "HNS, mafijo". Još se ne zna jesu li sudjelovali i u neredima.

>>Luda noć u Sao Paulu: Tisuće Hrvata okupirale brazilske ulice

Komentara 27

CA
canajisraM
18:02 12.06.2014.

Dio Torcide ,kao i bbb nisu nikakve navijacke skupine ,nego nasilnicka banda kojoj treba stati na kraj. Krajnje je vrijeme da normalan covjek moze doci na tekme i povesti svoju porodicu.

L0
luena 01
18:34 12.06.2014.

Huligani se sramotene samo kod kuce nego i u Brazilu..blago njima kad za takve gluposti po svijetu umaju novca ... Njih treba locirati ,fotografirati i zatvoriti dok se ne zavrsi utakmica,na kraju u pratnji policije ispratit do zracne luke i i doma sisaj ... zabranit im putovanja po svijetu prateci nasu reprezentaciju...jer ovo vise nije normalno sto oni rade...

ST
stefj
18:20 12.06.2014.

He, he, bitno da se galami i bude protiv, nije bitno zašto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije