Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je bolji?

Velikan formule 1 otkrio zašto je Schumacher veći vozač od Hamiltona

Michael Schumacher i Ross Brown
Foto: DPA/Pixsell
1/5
08.02.2020.
u 15:40

Ross Brown ističe kako je Lewis Hamilton zaslužio svako prvenstvo koje je osvojio, a ove godine može se izjednačiti sa Schumacherom po broju osvojenih naslova

Lewis Hamilton i Michael Schumacher samo su tri sezone vozili zajedno u formuli 1, ali zato obojica ima impresivne karijere. Schumi je sedam puta osvaja naslov svjetskog prvaka, a svoju posljednju utrku odvozio 2012. u Brazilu.

Prije šest godina doživio je nezgodu na skijanju u francuskim Alpama i ozbiljno ozlijedio glavu.

Michael Schumacher i Ross Brown
1/5

Ni danas se ništa ne zna o Schumacherovom zdravstvenom stanju, sve je obavijeno velom tajne. Hamilton je  svoju karijeru počeo 2007. godine i već sljedeće sezone osvoji svoj prvi naslov. Sada ih ima već šest, a ove godine može se izjednačiti sa Schumacherom.

Izvršni direktor natjecanja u formuli 1 Ross Brown pokušao je objasniti Hamiltonove i Schumacherove vozačke kvalitete.

Brawn je surađivao s oba vozača  tijekom karijere, bio je tehnički direktor u Benettonu (1991.-1996.) i Ferrariju (1997.-2006.) te je iz prve ruke svjedočio Schumijevim uspjesima, a onda je pomogao dovesti Hamiltona iz McLarena.

I te 2013. Britanac je stigao u Mercedes kao zamjena za njemačkog prvaka.

- Obojica su nevjerojatno talentirani vozači koji iz bolida izvlače maksimum - rekao je Brawn i nastavio:

- Zna se dogoditi da Lewis nakon nekoliko kvalifikacijskih krugova nište ne kaže, samo sjedi i razmišlja. Takav je bio i Michael, a oni su posebni.

Ross Brown ističe kako je Lewis Hamilton zaslužio svako prvenstvo koje je osvojio, a ove godine može se izjednačiti sa Schumacherom po broju osvojenih naslova.

- Lewis je iz sebe izvukao najbolje, stigao je u pravu momčad u pravo vrijeme. Na vrhuncu je karijere i vozi bez pogreške, fantastičan je vozač. Sve što izvodi je sjajno, ne može se govoriti da je do svojih pobjeda dolazio tako što je imao mnogo sreće.

Michael Schumacher u svojoj karijeri ima 91 Grand Prix pobjedu, dok ih Lewis Hamilton zasad ima 84. Neki misle da Britanac neće uspjeti prestići Schumija.

Brawn je istaknuo jednu ključnu činjenicu u karijerama dvojice prvaka, po kojoj je Schumacher kompletniji vozač.

- Velika je tu različitost u konkurenciji, vrsti bolida, a razlikuju se po osobnosti. Lewis je nevjerojatno profesionalan i posvećen onom što radi, dok je Michael više brige vodio o bolidu. Lewis s time nema problema. Michael je odrastao u doba gdje nije bilo tehnologije koja danas postoji. Analize podataka bila je vrlo jednostavna te su vozači morali sve znati. Danas je drukčije, inženjeri odmah mogu vidjeti kako se bolid ponaša i odmah te podatke proslijede mehaničarima. Vozači danas ne moraju mnogo govoriti - zaključio je Ross Brown.

>> Pogledajte karijeru legende formule 1 Nikija Laude

Komentara 1

PR
prajdali100
17:16 08.02.2020.

Pa Hamilton je još aktivan,vozi.Kada ode u mirovinu treba povući crtu i reći stvari stoje tako i tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije