Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO U TURSKOJ

Velika svita plavih otišla u turski luksuz, s njima i Barišić te Mamić

Dinamo - Istra
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
18.01.2018.
u 15:28

- Čeka nas više igre u Turskoj nego u Rovinju, povećavanje nekih zahtjeva, ali i kvalitetniji suparnici s kojima ćemo igrati prijateljske utakmice - govorio je trener Cvitanović.

Dinamo se tjedan dana pripremao u Rovinju, pa su se plavi dva dana kod kuće odmarali prije odlaska na dva tjedna u Tursku.

Od jučer su na toj novoj, njima staroj destinaciji u koju odlaze već godinama. No, tek su drugu godinu u resortu Regnum koji je otvoren prošle godine i najluksuznije je zdanje među stotinama tamošnjih resorta.

Očito im ne fali novca

Očito u Dinamu ipak nije takva financijska kriza iako su plavi službeno, po njihovim podacima, završili u minusu od 103 milijuna kuna. No, kako su prijašnjih godina imali veći priljev novca od odljeva, nešto im je ostalo, a k tome su nešto više od pet milijuna eura dobili prodajom Henriqueza, Sigalija i Antolića. Da je suša u blagajni, sigurno ne bi išli u takvu rakoš. Ne znamo kakvu su cijenu dogovorili kao grupa, sigurno povoljniju od cijene za običnog smrtnika kojeg noć u tom resortu stoji 1600 kuna. Doduše, onaj tko si to može platiti i nije obični smrtnik, ali dobro... Plavi su imali dobru poziciju za pregovore o sniženju cijene jer su poveli veliku delegaciju. Predsjednik Mirko Barišić sa suprugom, Zdravko Mamić sa suprugom i starijim bratom Stojkom, par prijatelja, pokoji član uprave, pokoji savjetnik (uz Mamića), ljudi iz press-službe, dvojica novinara... To su oni, a čine dobar dio delegacije, koji baš i neće trčati sjajnim travnjakom u resortu Regnum. Kad se tome dodaju treneri, liječnik, fizioterapeuti, oružari, onda je dobro da je bilo mjesta i za 25 igrača, među kojima će trener Mario Cvitanović tražiti najboljih 11 odnosno one koji bi trebali iznijeti proljetni dio sezone, u koji plavi ulaze s lijepom bodovnom zalihom.

Za te pozicije borit će se:

Livaković, Zagorac, Stojanović, Matel, Rrahmani, Lešković, Perić, Benković, Sosa, Lecjaks, Doumbia, Moro, Ademi, Fiolić, Ćorić, Olmo, Gojak, Soudani, Gavranović i Hodžić, a Cvitanović je poveo i nekoliko mladih nada - Horkaša, Đuraseka, Muhara, Marina i Stolnika koji je posljednji dospio na taj popis.

Sa Šahtarom u devet

- Čeka nas više igre u Turskoj nego u Rovinju, povećavanje nekih zahtjeva, ali i kvalitetniji suparnici s kojima ćemo igrati prijateljske utakmice - govorio je trener Cvitanović.

Plavi će u Turskoj igrati pet prijateljskih utakmica, već danas ih čeka kazahstanski Ordabasy (16 sati po SE vremenu), a slijede Zorja iz Luganska (Ukrajina), 24. siječnja igrat će sa Šahtarom iz Donjecka (u devet sati po srednjoeuropskom vremenu), pa s danskim Sonderjyskom i makedonskim klubom Shkendijom.

Cvitanović želi u deset dana nakon povratka prilagoditi momčad na naše uvjete, puno lošije od onih u Turskoj.

A nešto će reći i nebo, padne li snijeg plavi bi mogli opet u Rovinj, ovaj put vjerojatno neće kao prošle godine produljiti ostanak u Turskoj.

Komentara 9

Avatar Django
Django
16:29 18.01.2018.

Ako nisam krivo pročitao, i Hajduk ide, ili je već u Turskoj. Nitko se ne bavi pitanjem od kuda njima novac za toliki luksuz. Valjda za takav "istraživački" članak nema bonusa na honorar.

LU
lukivoda
19:14 18.01.2018.

novinar koji piše ovakve članke i koji svakodnevno pljucka po dinamu meni nebi radil u VL dve minute kad bi to bil zagrebački list. No pošto je to odavno smeće od novina u njemu pišu sami jugofili.

ZG
zg223
16:40 18.01.2018.

samo po nalazima vecernjeg je dinamo u minusu 103 milijuna kuna iako je prijavljeno plus od 10 milijuna u zadnjoj godini.kakvi klosari od novinara,cudo bozije..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije